FRITZ!Box 5530 Fiber AON nu beschikbaar in Nederland

Amsterdam, 31 mei 2021 – Hij was al beschikbaar bij verschillende providers, maar is nu ook verkrijgbaar bij retailers: de FRITZ!Box 5530 Fiber AON met Wi-Fi 6! Deze nieuwe, veelzijdige FRITZ!Box van AVM kan direct en veilig gekoppeld worden aan actieve (AON-)glasvezelaansluitingen zonder een media-converter of voorgeschakelde providermodem aan te sluiten. De FRITZ!Box 5530 Fiber AON is voorzien van nieuwe Wi-Fi-6-standaarden en levert draadloos high-gigabitsnelheden door het hele huis. Met de 5-GHz-frequentie zijn datasnelheden tot wel 2.400 Mbit/s mogelijk en voor de 2,4 GHz-frequentie is dit tot wel 600 Mbit/s. 

Wi-Fi 6 zorgt voor optimale doorvoersnelheden bij de FRITZ!Box 5530 Fiber AON en voldoet aan de modernste technologienormen. Een verbeterde Wi-Fi-co-existentie is mogelijk, zodat alle apparaten steeds over optimale Wi-Fi beschikken. 

De FRITZ!Box 5530 Fiber AON ondersteunt Mesh Wi-Fi, zodat je tot in het verste hoekje van het huis of kantoor video's, muziek of foto's bekijkt. Breid het thuisnetwerk uit met een FRITZ!Repeater of FRITZ!Powerline om alle FRITZ!-apparaten te laten samenwerken in één netwerk en hiermee de prestaties van alle Wi-Fi-apparaten te optimaliseren. Dan zorgt Mesh ervoor dat er met optimale snelheid gestreamd, gesurft en gegamed kan worden. Daarnaast bevat de FRITZ!Box 5530 Fiber AON een 2,5 gigabit LAN-aansluiting, twee gigabit LAN-aansluitingen en een krachtige telefooncentrale met veel functies. 

Ook is de FRITZ!Box 5530 Fiber AON een krachtige smarthomecentrale waaraan een groot aantal slimme apparaten te koppelen is. Dankzij het DECT-basisstation kunnen zowel telefoons, als slimme apparaten worden gekoppeld: slimme contactdozen, ledlampen, radiatorthermostaten of apparaten van andere fabrikanten. Tevens profiteren gebruikers van optimaal gemak dankzij mogelijkheden als een firewall, ouderlijk toezicht, toegang op afstand, Wi-Fi-gasttoegang en regelmatige updates.  

Glasvezel in Nederland

Momenteel beschikken ongeveer 3,7 van de 8 miljoen huishoudens in Nederland over een glasvezelaansluiting. In 2019 werden 180.000 huishoudens op glasvezel aangesloten en in 2020 steeg dat aantal tot 500.000 [1]. Een aanzienlijke opschaling in het afgelopen jaar dus. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet daarmee een positieve trend in de Nederlandse markt van glasvezel. Glasvezel wordt steeds meer uitgerold in grotere aaneengesloten gebieden en gemeenten. Vooral het oosten van Nederland is al voorzien van een glasvezelverbinding, of kan hier volgens de Glaskaart van Stratix eenvoudig op worden aangesloten [2].

Alle specs op een rij:

  • Geschikt voor AON glasvezel
  • Gegevenssnelheden tot 2.400 Mbit/s (5 GHz) en 600 Mbit/s (2,4 GHz)
  • 2 x 2 WiFi 6 met snelheden tot 2.400 Mbit/s (5GHz) en 600 Mbit/s (2,4GHz)
  • Eén 2,5 gigabit LAN-poort (NBASE-T)
  • Twee gigabit LAN-poorten
  • DECT-basisstation voor maximaal zes telefoons en smarthome-applicaties
  • Het gemak van Mesh: voor optimale Wi-Fi, telefonie en smarthome-toepassingen voor het complete digitale huishouden 
  • Met de reeks van FRITZ!Repeaters en FRITZ!Powerline-producten is het thuisnetwerk verder uit te breiden
  • Energie, verwarming en verlichting zijn te regelen via de FRITZ!DECT 200/210 intelligente plugs, de FRITZ!DECT 301 radiator control, de FRITZ!DECT 500 LED-verlichting en de FRITZ!DECT 440 switch voor smarthome-toepassingen

De FRITZ!Box 5530 Fiber AON is nu verkrijgbaar bij de FritzShop en Informatique. En ook snel beschikbaar bij: KommaGo, Bol.com, wifi media en Coolblue voor een adviesprijs van 169 euro.

###

Over AVM

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De Smart Home-producten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Gratis updates bieden regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid in het thuisnetwerk. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf uit Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2020 met 840 medewerkers een omzet van 580 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.deFacebook of bekijk het Twitter-kanaal en YouTube-kanaal.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country