Essentra Components investeert in volledig elektrische machines om kwaliteit en productiviteit te maximaliseren

Essentra Components, de wereldwijd actieve fabrikant van essentiële industriële onderdelen, heeft een langetermijninvesteringsprogramma ter waarde van meerdere miljoenen euro’s opgezet om zijn portfolio van hydraulische injection-mouldingmachines in 2031 volledig elektrisch te maken. 

De transitie leidt tot een geschatte vermindering in energieverbruik van 33 procent (cycle-to-cycle), en een cycletijdsbesparing van 25 procent (tool-to-tool). De voorspelde proces- en productiviteitsverbeteringen zorgen er effectief voor dat drie elektrische machines dezelfde hoeveelheid werk kunnen verzetten als vier hydraulische machines. 

De verhoogde capaciteit wordt aangevuld door de gegarandeerde herhaling die elektrische machines kunnen verzorgen. Dit resulteert in nog meer productkwaliteit voor de klanten van Essentra Components, waaronder meer dan achtduizend Nederlandse klanten. 

Chris Butler, Global Process Development Manager bij Essentra Components, over de voordelen voor de klant: “Elektrische machines zijn betrouwbaarder en duurzamer dan hun hydraulische tegenhangers. Daarnaast leveren ze meer productieve uren per jaar. Dankzij deze performance en meer automatisering kunnen we klanten voorzien van nog meer efficiëntie.” 

Essentra Components ondersteunt verschillende klanten in Nederland, onder meer uit de sectoren machinebouw, HVAC, landbouwapparatuur en high-tech. In een gemiddelde maand handelt het bedrijf tot wel 11.000 bestellingen af (exclusief samples). De service- en supportafdeling is gevestigd in Bergeijk.

De transitie naar elektrische machines van een klein aantal leveranciers betekent betere toegang tot reserveonderdelen – en dus meer uptime voor de geïnstalleerde machines. Ook bekijkt het bedrijf zijn tooling- en re-toolingprocessen en het verhogen van de cavitatie voor meer opbrengst. Hierdoor kan het voortaan projecten aannemen die eerder buiten de scope van Essentra vielen. 

De nieuwe technologie zorgt voor snellere levertijden voor nieuwe productlijnen en snellere omlooptijden. Daarnaast is de standaarddeviatie op elektrische machines nul, wat leidt tot meer nauwkeurigheid en minder afgewezen onderdelen – allebei essentieel voor het aantrekken en behouden van belangrijke klanten. 

Butler: “Onze klanten willen altijd meer doen met minder. Elektrische machines bieden onze klanten niet alleen een product van betere kwaliteit, maar helpen ze ook om te voldoen aan hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen.” 

Het bedrijf vervangt 180 machines die vijftien jaar of langer actief zijn (en op weg zijn naar een end-of-life-status).  

###

 Over Essentra Components 

Essentra Components, onderdeel van Essentract Plc, is een toonaangevende internationale fabrikant en distributeur van essentiële industriële componenten. Het bedrijf is opgericht in 1955 en is actief in 29 landen over de hele wereld. Essentra Components heeft veertien productievestigingen, 34 distributiecentra en veertig sales- en servicelocaties. Met zijn brede reeks van 45.000 producten bedient het bedrijf meer dan 82.000 klanten met toepassingen in sectoren als de machinebouw, industriële elektronica, allerhande productie-omgevingen, de auto-industrie en de bouwnijverheid. Meer informatie is te vinden op www.essentracomponents.com. 

Over Essentra Plc 

Essentra Plc is een FTSE 250-bedrijf en toonaangevende aanbieder van essentiële onderdelen en oplossingen. Essentra is onderverdeeld in drie wereldwijde divisies en focust op de productie en distributie van miljoenen kleine, maar essentiële onderdelen voor klanten uit veel verschillende eindmarkten en regio’s. Het hoofdkantoor van Essentra is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en het internationale netwerk van het bedrijf bestrijkt 34 landen en omvat meer dan zevenduizend medewerkers, vijftig primaire productievestigingen, 32 verkoop- en distributiecentra en drie R&D-afdelingen. Meer informatie is te vinden op www.essentraplc.com.  

 

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country