POCO lanceert eigen online retailkanaal in Nederland

Amsterdam, 18 maart 2021 – Vandaag lanceert POCO, het onlangs onafhankelijk geworden submerk van wereldwijd technologieleider Xiaomi, zijn eigen online retailkanaal in Nederland: de website po.co/nl. De lancering van POCO’s eigen website is een strategische zet waarmee het merk zijn onafhankelijkheid wilt benadrukken. POCO-toestellen zullen na deze lancering niet meer verkrijgbaar zijn via mi.com/nl. POCO-klanten kunnen hun bestaande Xiaomi Mi-account nog wel gebruiken voor de POCO-website.

Het was een logische volgende stap om het merk ook onafhankelijk te laten opereren in Nederland. De lokale vraag wordt steeds groter en daarmee ook de groep POCO-fans. Daarnaast heeft POCO zijn eigen strategische merk-DNA met een specifieke doelgroep en missie. Xiaomi heeft een incuberende rol. Dit wil zeggen dat Xiaomi POCO alleen nog ondersteunt in essentiële back-endfuncties, zoals productie- en toeleveranciers, aftersales en kwaliteitswaarborging procedures. Ook zal POCO blijven samenwerken met Xiaomi, omdat de POCO-toestellen draaien op het MIUI besturingssysteem van Xiaomi. 

Op de nieuwe website van POCO zullen de nieuwste POCO-toestellen als eerste gelanceerd worden. Op maandag 22 maart organiseert POCO een globaal lanceringsevent om de nieuwe toestellen aan te kondigen binnen het thema “Power Your Beast”. Deze lancering zal plaatsvinden op po.co/nl en de social media kanalen van POCO.

De nieuwe website levert op dit moment alleen nog in Nederland, maar de uitbreiding naar België kan men al snel verwachten. 

Mocht je graag meer willen weten of interesse hebben in een interview, neem dan contact met ons op.

###

Over POCO 

POCO is een onafhankelijk merk dat is ontstaan uit Xiaomi Corporation. POCO heeft binnen drie jaar meer dan 35 wereldwijde markten betreden. Het merk heeft wereldwijd in totaal meer dan zes miljoen POCO-telefoons verkocht.  

De eerste productrelease in 2018 – de POCO F1 – maakte het merk snel populair onder tech-liefhebbers en media. Dankzij z’n ongelooflijke prestaties werd het toestel meer dan 2,2 miljoen keer verkocht. Op dit moment heeft POCO een onafhankelijk product-, verkoop- en marketingteam en werkt het samen met Xiaomi op het gebied van productie en after-sales. 

POCO is een merk voor consumententechnologie, gebaseerd op de filosofie ‘Everything you need, nothing you don't’, en legt de focus op de wensen van POCO-fans. Het is gebaseerd op de technologie die de fans echt nodig hebben. De gebruiker heeft het dus voor het zeggen, wat leidt tot continue productupdates om het toestel relevant te houden.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country