Airthings introduceert de View Plus, 's werelds meest geavanceerde technologie voor luchtkwaliteit

Gloednieuw product biedt consumenten en bedrijven volledige controle over hun luchtkwaliteit  

382423 airthings view plus   hero image   front with simplified app pm glow web   klein d97047 original 1615985025

Amsterdam, 11 maart 2021 - Airthings, producent van oplossingen die de binnenluchtkwaliteit en radon monitoren voor consumenten, bedrijven en professionals, introduceert de View Plus. Dit is technologisch de meest geavanceerde luchtkwaliteitsmonitor van het merk tot nu toe. De View Plus werkt op batterijen, is met Wi-Fi verbonden en bevat sensoren voor fijnstof (PM), koolstofdioxide (CO2), radon en meer. Het biedt een gemakkelijk aanpasbaar display voor eenvoudige weergave van gevonden waarden.

De View Plus is verkrijgbaar in twee versies – één voor consumenten en één voor openbare gebouwen en kantoren. Beide versies stellen gebruikers in staat om controle te krijgen over hun binnenluchtkwaliteit en op basis van deze inzichten verbeteringen aan te brengen. Voor gezinnen zorgt de View Plus voor extra gemoedsrust, waarbij ouders en kinderen er zeker van kunnen zijn dat de lucht in huis gezond is. Voor bedrijven is de View Plus de meest uitgebreide monitor voor binnenluchtkwaliteit die het Airthings for Business-aanbod volledig maakt. Het product helpt bij het creëren van gezonde, productieve en energiezuinige binnenruimtes, of dat nu een school, kantoor of restaurant is.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ademen 9 op de 10 mensen regelmatig onveilige lucht in. De effecten van allergenen, vervuiling, rook door bosbranden, radon en virussen in de lucht hebben invloed op de gezondheid van mensen over de hele wereld. Deze onzichtbare boosdoeners zijn vaak te vinden in onze dagelijkse omgeving zonder dat we ze detecteren. De View Plus is ontwikkeld om dat te veranderen en om controle over de luchtkwaliteit te bieden. Door te monitoren op PM, radon, CO2, vochtigheid, chemicaliën in de lucht (VOC), temperatuur, luchtdruk en zelfs de kwaliteit van de buitenlucht, biedt de View Plus een uitgebreid spectrum aan inzichten en een overzicht van de luchtkwaliteit. Dat gebeurt op een manier die voor iedereen gemakkelijk te begrijpen is. De View Plus for Business omvat ook een licht- en geluidssensor, bezettingsgraaddata en de Virus Risk Indicator.

Niet met het blote oog te zien

PM-detectie is een nieuwe toevoeging aan het assortiment van Airthings en geeft inzicht in de binnenluchtkwaliteit, zowel thuis als op het werk. De term 'fijnstof' staat voor microscopisch kleine deeltjes in de lucht, die alles kunnen omvatten: van stof en pollen tot verontreinigende stoffen die worden verspreid door uitlaatgassen, industriële activiteiten, houtkachels, rook van bosbranden, koken, sigarettenrook en huisdieren. Hoewel het met het blote oog onzichtbaar is, kan de impact van PM op onze gezondheid enorm zijn – het kan de longen irriteren, al bestaande aandoeningen zoals astma verslechteren en zelfs bijdragen aan ernstige ziekten, zoals hart- en vaatziekten. De enige manier om PM in de lucht te bestrijden, is door je bewust te worden van de aanwezigheid ervan en actie te ondernemen. Daar kan de View Plus bij helpen. Het product heeft een ingebouwde deeltjessensor die deeltjes kleiner dan 2,5 micron (PM2,5) en 1 micron (PM1) kan detecteren. De View Plus geeft gebruikers continue toegang tot gegevens en biedt meldingen om hen te waarschuwen over veranderingen in de lucht.

“Sinds het begin van de pandemie hebben we de bewustwording over luchtkwaliteit sterk zien toenemen”, zegt Oyvind Birkenes, CEO van Airthings. “We hebben besloten de View Plus te ontwikkelen om mensen te helpen begrijpen dat ze meer controle hebben over hun luchtkwaliteit dan ze wellicht denken. Onze missie is altijd geweest om mensen kennis te bieden en constructieve gesprekken te voeren over hoe luchtkwaliteit hun gezondheid en het dagelijks leven kan beïnvloeden. Met de View Plus stellen we mensen en bedrijven in staat om meer te weten te komen over de luchtkwaliteit in hun huizen, scholen, kantoren of zelfs hun favoriete restaurants, op een constructieve en gemakkelijk te begrijpen manier.”

382421 airthings view plus for business   lifestyle meeting room pm co2 web 8585a7 original 1615985024

Aanpasbaar aan ieders behoeften

Met een gestroomlijnde en minimalistische design-interface past de View Plus zich aan aan de omgeving en toont het de meest relevante gegevens op basis van locatie. De oplossing biedt ook aanpassingsopties voor gebruikers die prioriteit willen geven aan de luchtkwaliteits-gegevens die voor hen het belangrijkst zijn – of het nu gaat om PM, radon, CO2, vochtigheid of iets anders. Om snel en eenvoudig inzicht krijgen in de luchtkwaliteit waai je met de hand voor het apparaat. De View Plus geeft dan met de kleuren groen, oranje en rood de status weer van de binnenluchtkwaliteit.

Gebruikers kunnen inloggen op het Airthings-dashboard voor gedetailleerdere inzichten in de luchtkwaliteit of de Airthings-app openen voor een snel en eenvoudig overzicht van hun luchtkwaliteitsniveaus. De View Plus is draadloos en met WiFi verbonden en biedt daardoor altijd en overal toegang tot data, met een batterijduur van twee jaar. De View Plus kan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in het smart home-systeem met behulp van IFTTT, Google Assistant en Amazon Alexa. Daarnaast heeft de View Plus een ingebouwde Hub-functie, zodat je het systeem kunt uitbreiden en andere Airthings-apparaten ook online zijn te brengen. De View Plus for Business maakt verbinding met de Airthings for Business-oplossing via SmartLink met behulp van de Airthings Hub, daardoor gaat de batterij zo'n vier jaar mee. De View Plus kan in elk huis, school, kantoor, restaurant of andere commerciële gebouwen worden geplaatst, waardoor de luchtkwaliteit binnenshuis gemakkelijk is te transformeren van een onzichtbaar risico naar een zichtbaar, begrijpelijk en controleerbaar aspect van het leven.

Consumenten verkoopadviesprijs

De View Plus van Airthings is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order op Airthings.com voor consumenten en kost 299 euro. Er geldt een speciale korting van 10 procent voor bestellingen die voor eind maart 2021 worden geplaatst. De levering aan consumenten start in juni 2021. Ga naar airthings.com voor meer informatie over de View Plus, de luchtkwaliteit binnenshuis en waarom monitoring op de lange termijn belangrijk is.

Hier vind je de productinformatie en het beeldmateriaal van de View Plus. 

###

Over Airthings

Airthings is een wereldwijd technologiebedrijf dat bekroonde radon-en binnenluchtkwaliteitsmonitoren produceert voor huiseigenaren, bedrijven en professionals. Airthings is opgericht in 2008 en heeft als missie ervoor te zorgen dat mensen en bedrijven over de hele wereld zich bewust worden van de impact van de binnenluchtkwaliteit en controle krijgen over hun gezondheid door middel van eenvoudige, betaalbare en nauwkeurige technologische oplossingen. De producten van Airthings hebben ervoor gezorgd dat radondetectie en bewaking van de binnenluchtkwaliteit eenvoudig te implementeren, nauwkeurig en gebruiksvriendelijk zijn. Airthings heeft verschillende prijzen ontvangen, waaronder de TIME's Best Inventions of 2019 Award en de CES 2019 Innovation Award. Het hoofdkantoor van Airthings is gevestigd in het centrum van Oslo en heeft kantoren in de VS, Zweden en Canada. Het bedrijf heeft meer dan 100 medewerkers van meer dan 25 nationaliteiten - en groeit nog steeds.

Ga voor meer informatie naar airthings.com.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country