Xiaomi en Halina Reijn creëren samen Movie Magic met korte film ‘For the Birds’

Dit is wat er gebeurt als je een creatieve geest als Halina Reijn zich laat uitleven met de nieuwe Mi 11-smartphone

Amsterdam, 25 februari 2021 – Voor veel artiesten staat het leven tijdens de corona pandemie vrijwel stil. Theaterzalen blijven leeg, net als de bioscoop – waardoor filmpremières worden uitgesteld. Maar niet allemaal. Want wie creatief is, ziet overal een kans in. Zo ook regisseuse en actrice Halina Reijn, op dit moment onder andere te zien in de spannende tv-serie Red Light: in samenwerking met Xiaomi maakte zij de korte film For the Birds. Volledig gefilmd met de Mi 11.

Als iemand de magie van film overal om zich heen weet te vinden, is het Halina Reijn wel. Die magie vindt ze in alledaagse elementen van het echte leven. En hoe leg je die nu beter vast, dan met een toestel dat je altijd bij je hebt: je smartphone? Xiaomi vroeg Halina dan ook om die magie tot leven te brengen met de nieuwe Mi 11 Movie Magic – een filmstudio in broekzakformaat. ‘For the Bird’s is hiervan het resultaat. In de korte film, waarin Halina zelf de hoofdrol speelt, zien we hoe de lockdown haar alledaagse leven als creatieveling beïnvloedt. De short movie werd gefilmd met een Mi 11, de nieuwste 8K smartphone van Xiaomi die Halina's poëtische maar rauwe filmische stijl perfect tot leven brengt.

Halina: “De film is een ‘slice of life’ en vertelt over het loslaten van enkel uitvoerend bezig zijn en het omarmen van het ‘makerschap’, maar dan met een cinematografische twist. Ik wilde laten zien hoe de magie van film wordt weerspiegeld in het dagelijks leven en in creativiteit. Met de Mi 11 hebben we een korte film gemaakt als een dag uit mijn leven: filmend, acterend, schrijvend, schilderend en regisserend. Daardoor is de film een weerspiegeling geworden van Movie Magic in het dagelijks leven en in creativiteit – een rauwe, nuchtere korte film die de situatie laat zien zoals die nu is voor veel mensen. We moeten allemaal vanuit ons huis werken en leven en proberen er daarbinnen weer iets te maken.”

Op donderdag 25 februari 2021 ging de korte film live vanuit het Eye Filmmuseum in Amsterdam in première. Tijdens de livestream maakten bezoekers kennis met de film én het device dat het allemaal mogelijk maakte: de nieuwe Mi 11, een filmstudio in broekzakformaat.

Mi 11: bioscoop in je broekzak

De Mi 11 is het onlangs geïntroduceerde premium toestel van Xiaomi en dé smartphone voor filmfans. Een camera van studio kwaliteit die zorgt voor haarscherp beeld kan dan natuurlijk niet ontbreken. Maar wat de Mi 11 bijzonder maakt, zijn een aantal functies die het vertellen van verhalen met je smartphone tot echte filmkunst verheffen, zoals:

  • De hoogwaardige video nachtmodus technologie voor heldere beelden bij weinig licht en zes ‘one click’ AI-bioscoop functies die kunstzinnig fotograferen heel eenvoudig maken.
  • Parallel World, waarmee een gespiegelde wereld gecreëerd wordt door een scène te dupliceren en om te keren.
  • Freeze Frame Video, die videoframes bevriest en kloont om de illusie te creëren dat delen van je video worden bevroren.
  • Magic Zoom-modus waarmee het lijkt alsof de camera tegelijkertijd in- en uitzoomt op een scène – een truc die oorspronkelijk populair werd in thrillers.

Wil je beelden direct bewerken op het toestel? Geen probleem met de geavanceerde AI-features, waaronder AI Erase 2.0, zijn ongewenste objecten of lijnen met één simpele klik te verwijderen. Uiteraard blijft ook het geluid niet achter, want met de professionele dubbele speakers van Harman Kardon levert de Mi 11 superieure audio van bioscoopkwaliteit. Dankzij de hoogwaardige camera, professionele prestaties en deze filmische features maakt de Mi 11 ‘Movie Magic’ mogelijk voor iedereen.

Voor wie de geweldige kijkervaring van de Mi 11 een extra boost wil geven, komt Xiaomi met de Mi TV Lux OLED Transparent Edition. Met een scherm van 55 inch, een refreshrate van 120Hz en een kijkhoek van 178° biedt deze tv een echte bioscoopervaring. Daarnaast introduceert Xiaomi dit jaar ook de Mi TV Q1 75” met 4K QLED Display. En zodra het mag, kan je naar de bioscoop met nieuwe Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition-elektrische scooter. 

Prijs en beschikbaarheid Nederland 

De Mi 11 is vanaf 26 februari beschikbaar voor pre-order in Nederland voor een prijs vanaf € 849 voor de variant 8GB+256GB. De pre-order loopt tot en met 14 maart middels registratie. Bij pre-order van de Mi 11 bij KPN in Nederland ontvangen consumenten een Mi Smart Compact Projector t.w.v. € 499. Bij de pre-order op de verkoopkanalen Belsimpel, Coolblue, Bol.com, MediaMarkt en Mobiel.nl ontvangen klanten een Mi Watch wearable t.w.v. € 129. Op het eigen kanaal van Xiaomi (mi.com/nl) is de Mi 11 4GB+128GB versie verkrijgbaar voor pre-order en hierbij krijg je de keuze uit een Mi Smart Band 5 of de Mi True Wireless Earphones, plus een voucher voor de eerstvolgende aankoop t.w.v. € 150.

De Mi 11 zal vanaf 15 maart officieel te koop zijn via de volgende Nederlandse kanalen: Mi.com, Vodafone, KPN.com, Belsimpel, Coolblue, Bol.com, MediaMarkt en Mobiel.nl. Xiaomi levert de Mi 11 met een gratis garantie van twee jaar. Dat is het dubbele van wat gangbaar is voor topmodellen. Daarnaast komen klanten in aanmerking voor een eenmalige gratis reparatieservice bij hun lokale Xiaomi Service Center tijdens de eerste twaalf maanden na de aankoop.

De Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition is vanaf half maart te koop voor een adviesprijs van € 799. 

De Mi TV Q1 75” met 4K QLED Display zal vanaf half april te koop zijn voor een adviesprijs van € 1299. De Mi TV Lux OLED Transparent Edition is te bekijken in MediaMarkt Amsterdam Arena.

Hier vind je Halina’s kortfilm en extra beeld- en productmateriaal vind je hier terug. 

###

Over Halina Reijn

Halina Reijn is een succesvol toneel- en filmactrice die een groot deel van haar carrière samenwerkte met de internationaal geprezen regisseur Ivo van Hove bij Internationaal Theater Amsterdam. Voor haar werk op het toneel en in de film heeft ze talloze prijzen gewonnen. Ze speelde onder andere in de voor een Oscar genomineerde film Zus & Zo, in Paul Verhoevens veelgeprezen Zwartboek en in Bryan Singers Valkyrie, naast Tom Cruise. 

Naast actrice is Halina een veelgeprezen regisseur, auteur en producent. Haar regiedebuut maakte ze met de speelfilm Instinct (2019), met in de hoofdrollen Carice van Houten (Game of Thrones) en Marwan Kenzari (Aladdin). Instinct is de eerste productie van Man Up, het productiehuis van Halina en Carice dat zich richt op vrouwelijke verhalen. Hun tweede project, Red Light, is momenteel op televisie te zien, een nieuwe Nederlands-Belgische serie over prostitutie en mensenhandel, die zich afspeelt in de rosse buurten van Amsterdam en Antwerpen.

Over Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation is opgericht in april 2010 en staat sinds 9 juli 2018 (1810.HK) genoteerd aan de Main Board van de Hong Kong Stock Exchange. Xiaomi is een internetbedrijf met in de kern smartphones en slimme hardware die is verbonden met een IoT-platform.

Met een even grote nadruk op innovatie en kwaliteit streeft Xiaomi voortdurend naar een hoogwaardige gebruikerservaring en operationele efficiëntie. Het bedrijf bouwt onophoudelijk geweldige producten met eerlijke prijzen om iedereen in de wereld te laten genieten van een beter leven door middel van innovatieve technologie.

Xiaomi is momenteel het op drie na grootste smartphonemerk ter wereld en heeft een toonaangevend AIoT (AI+IoT)-consumentenplatform opgericht, met 289,5 miljoen slimme apparaten die op het platform zijn aangesloten, met uitzondering van smartphones en laptops. Momenteel is Xiaomi aanwezig in meer dan 90 landen en regio’s over de hele wereld.

In augustus 2020 stond het bedrijf voor de tweede keer op de Fortune Global 500-lijst met een 422e plaats, wat 46 plaatsen hoger is dan in 2019. Ook staat het bedrijf op de 7de plaats onder de internetbedrijven op deze lijst. Xiaomi is een onderdeel van de Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index en Hang Seng TECH Index. Voor meer informatie over Xiaomi, zie http://blog.mi.com/en.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country