Nieuwe FRITZ!OS 7.25: gratis update met focus op thuiswerken en gebruiksgemak

Amsterdam, 1 maart 2021 – AVM start met de uitrol van FRITZ!OS 7.25, de gratis update met meer dan 70 nieuwe functies en verbeteringen voor alle FRITZ!-producten. Of het nu gaat om videoconferenties terwijl je thuis werkt, of het streamen van je favoriete series, om digitaal leren of spelplezier: FRITZ!OS 7.25 biedt gebruikers een groot aantal nieuwe voordelen. De update is nu al beschikbaar voor de FRITZ!Box 7590 en zal geleidelijk beschikbaar zijn voor andere FRITZ!-producten. Gebruikers krijgen automatisch de update als de auto-update-functie geactiveerd is.

Thuiswerken wordt nog gemakkelijker

De nieuwe FRITZ!OS 7.25 maakt werken vanuit huis nóg gemakkelijker dankzij de mogelijkheid om prioriteitsapparaten in te stellen. Gebruikers kunnen nu gemakkelijk prioriteit geven aan, bijvoorbeeld, de laptop waarop ze thuis werken. De functie wordt nu ook rechtstreeks voor het netwerkapparaat aangeboden in het FRITZ!Box Mesh-overzicht. Wanneer de internetverbinding op volle capaciteit is, krijgt het geselecteerde apparaat een voorkeursbehandeling bij gebruik van internet. Dit is uitermate praktisch bij deelname aan bijvoorbeeld videogesprekken en vergaderingen.

Gegevensback-up voor interne opslag

Niets is zo vervelend als het kwijtraken van je bestanden. Daarom biedt FRITZ!OS 7.25 nu gegevensback-up voor interne opslag. Het interne geheugen van de FRITZ!Box voor afbeeldingen, beltonen of spraakberichten heeft hiervoor een gegevensback-upfunctie gekregen. Hierdoor kan van de betreffende gegevens eenvoudig een back-up worden gemaakt en bijvoorbeeld naar een nieuwe FRITZ!Box worden overgezet. Verder beschikt de gebruiker over een stabielere internetverbinding voor supervectoring en Long Reach VDSL. Voor DSL-modellen, zoals de FRITZ!Box 7590, is de interactie met supervectoring-verbindingen (35b) op externe DSLAM-sites verder verbeterd en is tegelijkertijd de interoperabiliteit voor Long Reach VDSL vergroot.

Naast deze functies profiteren gebruikers ook van de volgende nieuwe mogelijkheden:

  • Vereenvoudigd ouderlijk toezicht: het is voor ouders nu nog gemakkelijker om de controle te behouden over onlinetijden en toegestane webinhoud.
  • Eenvoudiger beheer van telefoongesprekken: voor het groeiend aantal telefoongesprekken brengt de update een aantal verbeteringen voor het gebruiksgemak en de telefonieconfiguratie in de FRITZ!Box.
  • Weersinformatie via FRITZ!Fon: FRITZ!Fon krijgt een nieuw startscherm met actuele weersinformatie en een weersvoorspelling voor de komende uren en dagen.
  • FRITZ!Box LTE-modellen krijgen een tekst-sms-logboek en een sms-verzendfunctie: naast de nieuwe functie voor het verzenden van tekst (sms) is er nu ook een nieuw tekst-(sms)-logboek met de ontvangen en verzonden teksten. De push-service voor sms-berichten kan nu ook worden gebruikt voor de sms-verzendfunctie.
  • Faxjournaal en geoptimaliseerde installatie: zeker in een zakelijke context is fax nog steeds belangrijk. Op verzoek van een aantal gebruikers is een nieuw faxjournaal geïntegreerd, waarin ontvangen en verzonden faxen worden samengevat.

De update installeren

De FRITZ!OS 7.25 is gratis beschikbaar. Gebruikers krijgen de FRITZ!OS 7.25-update automatisch als de auto-update-functie is geactiveerd. Activeren kan ook via de FRITZ!Box-gebruikersinterface door op ‘Start Update' te klikken.

###

Over AVM

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De Smart Home-producten, die met de standaarden Wi-Fi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Gratis updates bieden regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid in het thuisnetwerk. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf uit Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2020 met 840 medewerkers een omzet van 580 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.de, Facebook of bekijk het Twitter-kanaal en YouTube-kanaal.

Neem voor vragen contact op met Tessa Graus & Kim van de Steeg via FRITZ@progresscommunications.eu

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country