iRobot introduceert de Roomba® i3+ en breidt daarmee zijn intelligente, zelf-ledigende reeks van producten uit naar Nederland

Met zijn intelligente navigatie, Clean Base® Automatic Dirt Disposal, slimme schoonmaakmethode en een frisse look past de Roomba® i3+ robotstofzuiger perfect in elke leefomgeving

Amsterdam, 12 januari 2021 – iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), marktleider in consumentenrobots, lanceert de nieuwe Roomba® i3+ in Nederland. Deze stijlvolle nieuwe robotstofzuiger is een uitbreiding op de reeks Roomba® robotstofzuigers en zit vol met allerlei geavanceerde technologieën. Zo heeft hij intelligente navigatie, een zelf-ledigende bak dankzij de Clean Base® Automatic Dirt Disposal-techniek en een uitgebreid scala aan gepersonaliseerde schoonmaakfuncties die gebruikmaken van het recent uitgebrachte iRobot Genius™ Home Intelligence-systeem. 

“Manieren om schoonmaken te innoveren zijn van fundamenteel belang binnen ons productaanbod en zullen dat ook altijd blijven,” zegt Keith Hartsfield, executive vice president en chief product officer bij iRobot. “Onze producten maken het leven van consumenten bewezen makkelijker. Met de Roomba i3+ breiden we ons aanbod uit met uitzonderlijke en waardevolle schoonmaakprestaties, maar ook met meer mogelijkheden tot personalisatie en gebruikscontrole door iRobot Genius. Het iRobot Genius-platform stelt de Roomba i3+ daarnaast in staat om zich aan te passen en slimmer te worden naarmate je hem meer gebruikt, waardoor de robotstofzuiger voor elk huis en elke consument een unieke schoonmaakervaring biedt.”

Zeg gedag tegen zelf moeten stofzuigen

Net als de Roomba i7+ en Roomba s9+, beschikt ook de iRobot Roomba i3+ over een Clean Base® Automatic Dirt Disposal. Hiermee kan de robotstofzuiger zichzelf legen zonder tussenkomst van de gebruiker. Consumenten hoeven maandenlang geen rekening te houden met het legen van de bak of zich zorgen te maken dat de robot zijn (schoonmaak)taken niet af krijgt vanwege een volle container. De Roomba i3+ leegt automatisch tot zestig dagen vuil en afval in de Clean Base, die tevens dient als oplader. Het vuil wordt vervolgens opgeslagen in de AllergenLock™-zak van de Clean Base. Deze vangt 99 procent van alle pollen en schimmels op dankzij vier lagen materiaal dat allergenen tegenhoudt.

De Roomba i3+ reinigt doelgericht en logischerwijs in rechte lijnen en navigeert zo door de verschillende kamers in huis, zowel over harde vloeren als op tapijt. Wanneer de batterij leeg raakt, laadt de Roomba i3+ zichzelf automatisch op en hervat hij de schoonmaaktaak totdat deze af is.

De Roomba i3+ is uitgerust met een High-Efficiency Filter dat 99 procent van alle pollen, schimmel, stofmijten en kat- of hondallergenen vasthoudt. Het 3-Stage Cleaning System van de robot bestaat uit Dual Multi-Surface Rubber Brushes – die samen zorgen voor een zo effectief mogelijke schoonmaak – een speciaal ontworpen Edge-Sweeping Brush – om lastige hoeken te bereiken – en een Power-Lifting Suction die tien keer krachtiger is vergeleken met de Roomba 600-serie. Dankzij de gepatenteerde Dirt Detect™-technologie kan de Roomba i3+ signaleren waar in huis zich stof verzamelt en zal hij deze gebieden extra grondig schoonmaken.

Aanpassen aan jouw leven en luisteren naar jouw stem

De Roomba i3+ heeft een gebruiksvriendelijk nieuw ontwerp dat in elk huishouden past. De robotstofzuiger heeft een duurzame, geweven textuur, waardoor er minder vingerafdrukken en stof op blijft zitten. Het ringvormige licht op de Roomba i3+ is niet zichtbaar als hij uit staat, waardoor de robot op de achtergrond blijft. Hij licht alleen op bij notificaties die verschijnen wanneer de robot actief aan het werk is.

Gebruikers van de Roomba i3+ kunnen bovendien nog meer uit hun apparaat halen dankzij het nieuwe ontwerp van de iRobot Home App van iRobot Genius™. Deze app brengt gebruikers de mogelijkheid tot een nog gepersonaliseerde schoonmaakervaring en is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

De geavanceerde kunstmatige intelligentie van iRobot en capaciteiten om het huis in kaart te brengen, zorgen ervoor dat de Roomba i3+ leert hoe jij graag zou willen schoonmaken. De Roomba i3+ geeft suggesties via de iRobot Home App die op de gebruiker zijn afgestemd, zoals een aanbevolen schoonmaakschema gebaseerd op eerdere schoonmaaktaken. Ook geeft hij behulpzame schoonmaakadviezen bij verharende huisdieren of tijdens het allergieseizoen.

Daarnaast is het mogelijk om het automatisch functioneren van de Roomba i3+ in te stellen bij bepaalde situaties of gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld van huis vertrekt, op weg naar werk of voor een wandeling, en de voordeur sluit, begint de Roomba i3+ direct met schoonmaken als andere slimme apparaten, zoals de August Wi-Fi Smart Lock hem hiervoor een seintje geven. Deze optie, ondersteund door iRobot Genius™ en IFTTT Connect, is exclusief voor klanten van iRobot. Wanneer de Roomba i3+ is aangesloten op Alexa of Google, kunnen gebruikers hun stem gebruiken om de robot aan te sturen. De Roomba i3+ ondersteunt ook de Imprint Link Link™-technologie, zodat hij kan samenwerken met de iRobot Braava jet® m6 dweilrobot, om ‘schoon’ naar een hoger niveau te tillen.

Prijs en beschikbaarheid

De Roomba i3+ robotstofzuiger is online verkrijgbaar in Nederland vanaf 699 euro via www.irobot.nlen bij Coolblue, MediaMarkt, Bol.com en BCC. De Roomba i3 robotstofzuiger is ook verkrijgbaar zonder de Clean Base® vanaf 449 euro.

Bekijk iRobot ook op FacebookInstagram en Twitter.

Foto’s, video’s en meer informatie zijn te vinden via de mediakit

###

Over iRobot Corp.  

iRobot®, het toonaangevende bedrijf voor huishoudrobots voor de consument, ontwerpt en bouwt robots die ervoor zorgen dat we zowel binnenshuis als buitenshuis meer doen. iRobot lanceerde in 2002 de huisstofzuigrobotcategorie met de introductie van zijn Roomba®-robotstofzuiger. Vandaag is iRobot wereldwijd actief en verkocht het al meer dan 25 miljoen robots. Het assortiment van iRobot, waaronder de Roomba®-robotstofzuiger en de Braava®-familie van dweilrobots, beschikt over gepatenteerde technologieën en geavanceerde concepten in schoonmaak, mapping en navigatie. De ingenieurs van iRobot bouwen een ecosysteem van robots en technologieën voor het slimme huis. Ga voor meer informatie over iRobot naar www.irobot.nl.

Voor iRobot-investeerders  

Bepaalde verklaringen in dit persbericht, die niet gebaseerd zijn op historische informatie, zijn toekomstgerichte verklaringen die voortvloeien uit de Safe Harbor-bepalingen van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dit persbericht bevat expliciete en impliciete toekomstgerichte verklaringen die verband houden met de verwachtingen van iRobot Corporation voor wat betreft de plannen en doelen van de directie, waaronder producteigenschappen en productleveringstermijnen. Deze verklaringen zijn geen beloftes of garanties, maar afhankelijk van verschillende risico’s en onzekerheden, waarvan velen buiten onze controle liggen, en die kunnen leiden tot feitelijke resultaten die materieel afwijken van die in deze toekomstgerichte verklaringen. Bestaande en potentiële investeerders wordt aangeraden niet te zeer te vertrouwen op deze toekomstgerichte verklaringen, die uitsluitend worden geacht te zijn gedaan per de datum van dit persbericht.   

iRobot neemt geen verplichting op zich om de informatie in dit persbericht te updaten of aan te passen naar aanleiding van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. Voor aanvullende verklaringen over deze en andere risico’s van iRobot verwijzen we naar de verklaringen in onze openbare documenten, die zijn ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waaronder – zonder limitatie – ons meest recente jaarverslag op basis van het 10K-formulier.  

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country