De luchtkwaliteit onder controle met Airthings

Het Noorse bedrijf Airthings, wereldleider in oplossingen voor binnenluchtkwaliteit voor consumenten, bedrijven en professionals, introduceert vandaag een nieuwe functie voor zijn zakelijke oplossing: de CO₂-alert. De nieuwe functie zal scholen en kantoren helpen om hun binnenluchtkwaliteit onder controle te houden door ze te waarschuwen wanneer de CO₂ concentratie de aanbevolen niveaus overschrijdt.

Impact van slechte binnenluchtkwaliteit

De Noorse onderneming, opgericht door drie CERN-wetenschappers, is al sinds 2008 bezig met hun missie: betere luchtkwaliteit binnen voor mensen, consumenten en bedrijven, overal ter wereld met behulp van eenvoudige, betaalbare en nauwkeurige technologische oplossingen. Een nobele missie als je je realiseert dat de westerse mens gemiddeld negentig procent van zijn tijd binnen doorbrengt, waar de lucht twee tot vijf keer zo vervuild kan zijn als buiten. Bij een te hoog CO2-gehalte krijgen mensen last van hoofdpijn, dufheid of concentratieproblemen. Ook is er een verband aangetoond tussen slechte luchtkwaliteit en een verhoogde kans op hart- en vaatziekten[1].

Temidden van de huidige pandemie is effectieve ventilatie een belangrijke strategie geworden om de verspreiding van COVID-19 in kantoren en scholen te beperken. CO2-gehaltes in gesloten ruimten stijgen snel doordat mensen zelf CO2 uitademen. Dit kan het risico op overdracht van het virus via de lucht aanzienlijk vergroten. Het meten van CO₂-niveaus dient als een goede indicator voor de kwaliteit van de binnenlucht en de ventilatie.

Voor bedrijven en scholen heeft Airthings een Airthings for Business oplossing. Dit is een meetsysteem waarmee je de kwaliteit van de binnenlucht kunt bewaken, bekijken en reguleren. De draadloze monitoren, die binnen enkele minuten te installeren zijn, werken op batterijen die lang meegaan. Op deze manier is de oplossing gemakkelijk schaalbaar en aanpasbaar aan elke nieuwe of bestaande ruimte. De Glow Ring op de monitor geeft de hoeveelheid CO2 concentratie weer door middel van een groene, oranje of rode kleur. Je hoeft alleen langs het apparaat te ‘waven’ (zwaaien) om te weten hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is. Via het Airthings Dashboard kun je de gegevens uit alle draadloze monitoren snel bekijken, aanpassen en analyseren, zien wat de trends zijn en heb je toegang tot geavanceerde analytics. Daarnaast geeft het Airthings Dashboard tips over hoe je een slechte luchtkwaliteit kunt verbeteren, hoe je de ventilatie kunt optimaliseren en hoe je op energiekosten kunt besparen.

Hoe werkt de CO₂-alert

De CO₂-alert is onderdeel van de Airthings for Business oplossing en zal beschikbaar zijn via de Wave Plus for Business, het vlaggenschipproduct van Airthings, dat werd benoemd tot een van de ‘100 Best Inventions’ door TIME Magazine. Gebruikers zullen in staat zijn om volgens hun lokale regelgeving CO₂-drempelwaarden in te stellen. Wanneer de CO₂ concentratie de aanbevolen niveaus overschrijdt, zal de Glow Ring rood knipperen, wat aangeeft dat het tijd is om meer frisse lucht in de ruimte binnen te laten.

De Virusrisico-Indicator

Naast de CO₂-alert introduceerde Airthings onlangs ook de Virusrisico-indicator, waarmee het scholen, kantoren en andere openbare ruimten helpt bij het tegengaan van de verspreiding van virussen via de lucht, zoals – maar zeker niet alleen – COVID-19. De Virusrisico-indicator maakt gebruik van de gegevens uit de kernsensoren. Deze sensoren houden het CO2-gehalte, de luchtvochtigheid en de temperatuur bij in een speciaal ontwikkeld algoritme dat het risico van virusverspreiding via de lucht in een binnenruimte berekent. De Virusrisico-indicator evalueert vier factoren die een directe relatie hebben met de verspreiding van het virus via de lucht en bepaalt vervolgens welk risiconiveau – van één tot tien – er geldt.

De vier factoren zijn:

  • overlevingskans van het virus: hoelang kunnen microdruppels in de lucht overleven; 
  • bezetting van een ruimte: in ruimtes waar veel mensen zijn, is de kans dat mensen elkaars adem inademen groter;
  • ventilatiegraad: hoeveel en hoe vaak er frisse lucht naar binnen komt; 
  • natuurlijke afweer van het lichaam: de effectiviteit van het lichaam om ons te beschermen tegen luchtvirussen wordt aangetast door temperatuur en luchtvochtigheid.

Meer bewustwording rond schone lucht

Hoe vervelend en verwoestend de pandemie ook is: de bewustwording rond schone lucht is er wel door in de hoogste versnelling geraakt, ook in Nederland. Dat bleek wel bij de start van het nieuwe schooljaar in september, toen scholen een ware run veroorzaakten op CO2-meters. Tijd voor Airthings om de Nederlanders en het Nederlandse bedrijfsleven te helpen bij het onder controle krijgen van de luchtkwaliteit.

[1] https://www.airthings.com/resources/measure-indoor-air-quality

###

Over Airthings

Airthings is een wereldwijd technologiebedrijf dat bekroonde radon- en binnenluchtkwaliteitsmonitoren produceert voor huiseigenaren, bedrijven en professionals. Airthings is opgericht in 2008 en heeft als missie ervoor te zorgen dat mensen en bedrijven over de hele wereld zich bewust worden van de impact van de binnenluchtkwaliteit en controle krijgen over hun gezondheid door middel van eenvoudige, betaalbare en nauwkeurige technologische oplossingen. De producten van Airthings hebben ervoor gezorgd dat radondetectie en bewaking van de binnenluchtkwaliteit eenvoudig te implementeren, nauwkeurig en gebruiksvriendelijk zijn. Airthings heeft verschillende prijzen ontvangen, waaronder de TIME's Best Inventions of 2019 Award en de CES 2019 Innovation Award. Het hoofdkantoor van Airthings is gevestigd in het centrum van Oslo en heeft kantoren in de VS, Zweden en Canada. Het bedrijf heeft meer dan 100 medewerkers van meer dan 25 nationaliteiten - en groeit nog steeds. Ga voor meer informatie naar airthings.com

Voor vragen neem contact met Mireen van Limpt & Tessa van der Meij via het emailadres airthings@progresscommunications.eu of bel naar +31 (0)20 363 11 52.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country