Xiaomi kondigt Android™ 11 voor Mi 10 en Mi 10 Pro aan

364769 1 1200x675 min 2a55a7 large 1600262747

Amsterdam, 9 september 2020 – Mi 10 en Mi 10 Pro zullen de eerste batch Xiaomi-toestellen zijn die de update van Android 11 krijgen. Android 11 komt met een reeks verbeteringen, met name in het beheer van gesprekken en apparaten. In combinatie met een reeks slimme functies die met MIUI 12 worden geleverd, is deze update volledig geoptimaliseerd voor moeiteloos gespreksbeheer en naadloos apparaatbeheer.

Met technische innovaties op systeemniveau beschikt MIUI 12 over een zeer soepele gebruikersinterface op basis van meeslepende animaties en visualisaties die zich vertalen in een levensechte gebruikerservaring waarbij elk detail bijna tastbaar aanvoelt. Daarnaast zijn er nog andere belangrijke updates die door Android 11 zijn geïntroduceerd, waaronder:

Gesprekken:

Android 11 stelt gebruikers in staat om hun gesprekken te beheren via meerdere messaging-apps op één plaats in het meldingenpaneel. Dankzij nieuwe functies kunnen gebruikers direct vanuit het dropdown-menu reageren op berichten. Daarnaast stelt de OS-update gebruikers ook in staat om gesprekken te ordenen op basis van prioriteit. Gesprekken met prioriteit kunnen op het vergrendelscherm worden getoond en de Do Not Disturb-instelling ‘negeren’. 

Bubbles:

Bubbles in Android 11 zullen boven andere apps ‘drijven’ en toegankelijk zijn voor gebruikers in verschillende situaties. Bubbles kunnen worden uitgebreid om alle functies van de app te tonen, en kan worden ingeklapt als ze niet wordt gebruikt. Het is een handig hulpmiddel dat gebruikers in staat stelt om beter te multitasken en nooit belangrijke berichten te missen.

Device Controls:

De smartphone verandert in een “digitale portemonnee en sleutels” die met één druk op de knop de verbonden smart devices van de gebruiker kan bedienen, zonder dat hiervoor extra apps geopend hoeven worden. Met snellere en eenvoudigere toegang tot hun smart devices kunnen gebruikers genieten van soepeler en efficiënter wisselen tussen media en ervaren gebruikers de draadloze Android Auto-functies op hun telefoon. Om Device Controls te gebruiken, ga je naar "Instellingen" en vervolgens naar "Weergave", dan tik je op "Bedieningscentrum en Meldingenpaneel" en schakel je "Gebruik nieuw bedieningscentrum" in. In het bedieningscentrum kunnen gebruikers direct apps toevoegen aan de “Smart Home”-sectie en aangesloten apparaten beheren.

Mi 10 en Mi 10 Pro brengen fotografie en video op de voorgrond en versterken deze met een indrukwekkende hardware-setup en softwarefuncties. Ondersteund door 8K-videografie, 108MP-fotografie, premium audio en het snelste en sterkste 5G-platform, zijn het echte allrounders die geschikt zijn voor moderne stedelingen en smartphone-gebruikers.

Xiaomi volgt de belangrijkste releases van Android op de voet en houdt alle updates bij. Om tegemoet te komen aan de verwachtingen van gebruikers is Android 11 nu beschikbaar op Mi 10 en Mi 10 Pro Global ROM's, zodat ontwikkelaars en gebruikers al in een vroeg stadium een blik kunnen werpen op de slimme functies van het systeem. 

###

Over Xiaomi Corporation 

Xiaomi Corporation is opgericht in april 2010 en staat op 9 juli 2018 (1810.HK) genoteerd aan de Main Board van de Hong Kong Stock Exchange. Xiaomi is een internetbedrijf met in de kern smartphones en slimme hardware die is verbonden met een IoT-platform. 

Met een even grote nadruk op innovatie en kwaliteit streeft Xiaomi voortdurend naar een hoogwaardige gebruikerservaring en operationele efficiëntie. Het bedrijf bouwt onophoudelijk geweldige producten met eerlijke prijzen om iedereen in de wereld te laten genieten van een beter leven door middel van innovatieve technologie. 

Xiaomi is momenteel het op vier na grootste smartphonemerk ter wereld en heeft een toonaangevend IoT-consumentenplatform opgericht, met 271 miljoen slimme apparaten die op het platform zijn aangesloten, met uitzondering van smartphones en laptops. Momenteel is Xiaomi aanwezig in meer dan 90 landen en regio’s over de hele wereld. 

In augustus 2020 stond het bedrijf voor de tweede keer op de Fortune Global 500-lijst. Dit jaar op de 422e plaats, wat 46 plaatsen hoger is dan vorig jaar. Ook is het bedrijf op de 7de plaats onder de internetbedrijven op deze lijst. In mei 2020 stond het bedrijf weer op de Forbes Global 2000-lijst en steeg het op de ranglijst naar de 384e plaats.

Xiaomi is een onderdeel van de Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index en Hang Seng TECH Index. 

Voor meer informatie over Xiaomi, zie http://blog.mi.com/en.

Voor vragen neem contact met Tessa Graus & Tessa van der Meij via het emailadres xiaomi@progresscommunications.eu of bel naar +31 (0)20 363 11 52.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country