AVM komt met grote update voor FRITZ!Box en FRITZ!Repeater

Nieuwe FRITZ!OS 7.20 biedt nog meer performance, gemak en beveiliging

358635 avm fritzos 720%202 fd5b38 large 1594133169

Amsterdam, 7 juli 2020  AVM komt met een nieuwe versie van zijn besturingssysteem: FRITZ!OS 7.20. Met deze update worden gebruikers voorzien van een nog betere performance inclusief krachtige Mesh WiFi, snelle VPN-verbindingen en netwerkstorage van hoge kwaliteit. Bovendien introduceert AVM meer gemak voor het smarthomenetwerk, telefonie en FRITZ!Fon. Dankzij de nieuwe versleutelingsstandaard WPA3 biedt de update verbeterde beveiliging. Daarnaast is er meer bescherming mogelijk dankzij de ondersteuning van nieuwe standaarden voor telefoongesprekken en DNS over TLS.

In totaal komt FRITZ!OS 7.20 met meer dan honderd verbeteringen. Installeren is altijd gratis en gaat bovendien heel gemakkelijk met één klik via de FRITZ!Box-gebruikersinterface. De nieuwste update is nu beschikbaar voor de FRITZ!Box 7590. Binnenkort volgen ook de FRITZ!Repeater 2400 en andere FRITZ!-producten. 

De belangrijkste nieuwe functies op een rij 

WiFi en Mesh

 • Dankzij de nieuwe update ondersteunen alle FRITZ!Box- en FRITZ!Repeater-modellen WPA3, de nieuwe standaard voor betere WiFi-beveiliging.
 • Het nieuwe ‘Performance Mesh Steering’ verbetert de WiFi-verbinding voor mobiele eindapparaten. Daarnaast houdt de verbeterde automatische kanaalselectie nu rekening met de WiFi-omgeving van de Mesh Repeater. Dit zorgt ervoor dat automatisch het beste WiFi-kanaal wordt geselecteerd voor alle apparaten in het complete FRITZ! Mesh WiFi-netwerk.
 • Met WiFi-gastentoegang is het nu mogelijk om een openbare WiFi-hotspot in te stellen, waarover versleutelde data veilig verstuurd wordt. Gebruikers kunnen de WiFi-hotspot dus veilig gebruiken op openbare locaties zonder een wachtwoord te hoeven invoeren.
 • High-performance FRITZ!Box-modellen, zoals de FRITZ!Box 7590 en FRITZ!Box 6591 Cable, maken nu gebruik van 160 MHz WiFi-kanaalbandbreedte. Dat zorgt er, in combinatie met compatibele WiFi-terminalapparaten, voor dat data in de 5 GHz-bandbreedte nog sneller worden verstuurd.

Internet

 • Met de nieuwe apparaatblokkeerfunctie is internettoegang voor geselecteerde apparaten in een thuisnetwerk met één druk op de knop aan en uit te zetten.
 • Dankzij de nieuwe DNS-over-TLS-functie profiteren gebruikers van meer bescherming tijdens het online surfen.
 • De FRITZ!Box-modellen 7590, 7530 en 6890 LTE ondersteunen ‘VDSL Long Reach’. Daarmee zijn hoge downloadsnelheden mogelijk over nog langere afstanden tussen netwerk apparatuur van de provider en een FRITZ!Box, mits de netwerkprovider deze technologie ondersteunt.
 • Met FRITZ!OS 7.20 hebben de FRITZ!Box 6591 Cable en 6660 Cable de beschikking over DVB-C-streaming. Dit houdt in dat gebruikers gratis kabel-tv-kanalen kunnen bekijken via het thuis-WiFi-netwerk. 

VPN

 • De overdrachtssnelheid van VPN-verbindingen is met de update bijna drie keer zo snel – perfect voor veilige uitwisseling van data tussen thuis en kantoor en voor de VPN-verbinding met de FRITZ!Box (voor FRITZ!Box 7590, 6660 Cable, 6591 Cable).
 • Ook is het nu mogelijk om de VPN-verbinding met specifieke thuisnetwerkapparaten te beperken of instellingen aan te passen voor NetBIOS-ondersteuning per afzonderlijke VPN-verbinding.

FRITZ!Fon

 • Er zijn negen nieuwe ringtones beschikbaar voor FRITZ!Fon. Daarnaast is het mogelijk om op de FRITZ!Fon-modellen de geluidsinstellingen aan te passen voor media en telefoongesprekken.
 • Het invoeren van telefoonnummers is nog eenvoudiger doordat het slimme FRITZ!Fon-telefoonboek suggesties geeft als een nummer wordt ingevoerd.
 • De FRITZ!Fon krijgt een nieuw thuisscherm voor de temperatuurweergave van een FRITZ!-smarthome-apparaat, zoals de aangekondigde FRITZ!DECT 440 slimme schakelaar, FRITZ!DECT 301-radiatorknop of FRITZ!DECT 200/210 slim stopcontact. 

Telefonie

 • FRITZ!OS 7.20 ondersteunt versleutelde spraaktransmissie compliant met TLS- en RSTP-standaarden.
 • Dankzij FRITZ!OS 7.20 ondersteunt FRITZ!Box nu nog meer telefoonboeken voor gestandaardiseerd beheer van alle contacten: Apple (iCloud).
 • Ook zorgt FRITZ!OS 7.20 voor een aantal verbeteringen op het gebied van gemak, zoals antwoordapparaten, fax en een blokkeerfunctie.

Smarthome

 • De smarthomepagina’s op de FRITZ!Box-gebruikersinterface hebben een transformatie ondergaan; gebruikers kunnen het groeiende aantal smarthome-apparaten in hun thuisnetwerk eenvoudiger bedienen en beheren.
 • FRITZ!OS 7.20 ondersteunt de binnenkort beschikbare FRITZ!DECT 500-ledlamp en FRITZ!DECT 440-schakelaar met vier knoppen.

Meertalige gebruikersinterface en netwerkstorage

 • Met FRITZ!OS 7.20 selecteren gebruikers hun eigen taal en land in de gebruikersinterface. Er zijn zes talen (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans) en meer dan veertig landen beschikbaar.
 • Gebruikers die de FRITZ!Box als network-attached storage – FRITZ!NAS – willen gebruiken, profiteren van betere performance met Windows-netwerkdrivefuncties voor toegang tot USB-opslagmedia. Daarnaast ondersteunt FRITZ!Box dankzij FRITZ!OS 7.20 de SMBv2- en SMBv3-protocollen voor bestandsdeling.

De update installeren

Via de homepage van de FRITZ!Box-userinterface kunnen gebruikers gratis en met één klik de FRITZ!OS 7.20 update installeren. Daarnaast raadt AVM gebruikers aan om in de gaten te houden of er ook updates beschikbaar zijn voor andere FRITZ!-producten, zoals FRITZ!Repeater, FRITZ!Powerline of FRITZ!Fon. Deze updates zijn te zijner tijd ook terug te vinden op de homepage. 

###

Over AVM

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedband-eindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De Smart Home-producten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Gratis updates bieden regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid in het thuisnetwerk. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf uit Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2019 met 810 medewerkers een omzet van 530 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.de, Facebook of bekijk het Twitter-kanaal en YouTube-kanaal.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country