Intel stelt vijftig miljoen dollar beschikbaar voor technologie-initiatief om coronavirus te bestrijden

Amsterdam, 8 april 2020 – Intel stelt nog eens vijftig miljoen dollar beschikbaar voor een technologie-initiatief om de coronapandemie te bestrijden. Dat gebeurt door snellere toegang tot technologie te bieden daar waar patiëntenzorg plaatsvindt, door het versnellen van wetenschappelijk onderzoek en door de toegang te waarborgen tot onlineopleidingen voor studenten en docenten. Het initiatief omvat onder andere een additioneel innovatiefonds voor aanvragen waarbij toegang tot de expertise en middelen van Intel direct impact heeft. Dit is in aanvulling op de eerdere aankondiging dat Intel tien miljoen dollar doneert ter ondersteuning van lokale community’s.

Bob Swan, CEO van Intel: “De wereld staat voor een enorme uitdaging in de strijd tegen COVID-19. Intel zet zich in voor het versnellen van de toegang tot technologie die de huidige pandemie kan bestrijden en nieuwe technologie en wetenschappelijke ontdekkingen mogelijk maakt, waarmee de samenleving zich beter kan voorbereiden op toekomstige crisissen. Wij hopen dat we door het delen van onze expertise, middelen en technologie kunnen helpen bij het versnellen van alle levensreddende inspanningen en het uitbreiden van de toegang tot kritische diensten wereldwijd in deze uitdagende tijd.”

Wat houdt het initiatief in?

Ongeveer veertig miljoen dollar is bestemd voor de Intel COVID-19 Response and Readiness- en Intel Online Learning-initiatieven. Het Intel COVID-19 Response and Readiness-initiatief financiert projecten van klanten en partners, die gericht zijn op het verbeteren van diagnoses, behandeling en vaccinontwikkeling. Daarbij worden technologieën ingezet als Artificial Intelligence (AI), High-Performance Computing en Edge-to-Cloud-dienstverlening. Via dit initiatief helpt Intel toeleveranciers in de gezondheidszorg en life sciences tegemoet te komen aan de vraag van ziekenhuizen naar middelen om COVID-19 vast te stellen en te behandelen. Het initiatief ondersteunt ook de totstandkoming van sectorallianties voor het versnellen van de wereldwijde capaciteit, mogelijkheden en beleid om op deze en toekomstige pandemieën te reageren, daarbij voortbouwend op Intel’s eigen ervaring in het stimuleren van technologie-innovatie op het gebied van gezondheidszorg en life sciences.

Het Intel Online Learning-initiatief ondersteunt non-profitorganisaties en businesspartners met een educatief doel. Studenten die geen toegang tot technologie hebben, krijgen de beschikking over devices en onlineleermiddelen. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met openbare schooldistricten. Het Intel-fonds zorgt voor pc-donaties, onlinevoorzieningen, thuisstudiegidsen en hulp bij connectiviteit. Het Intel Online Learning-initiatief bouwt voort op de jarenlange inzet van Intel om educatie via technologie te ondersteunen. Dit programma start per direct in de Verenigde Staten en wordt daarna wereldwijd uitgebreid.

Intel heeft verder tien miljoen dollar toegewezen aan een innovatiefonds dat aanvragen steunt van externe partners of privéprojecten van medewerkers. Dit zijn enkele voorbeelden. 

  • Intel werkt in India samen met de Council of Scientific and Industrial Research en het International Institute of Information Technology in Hyderabad om client- en serveroplossingen te benutten bij het sneller en goedkoper testen van COVID-19. Daarnaast wordt de technologie ingezet voor genoomonderzoek om zo de epidemiologie van het virus beter te begrijpen. Met behulp van Artificial Intelligence wordt gewerkt aan risicostratificatie voor patiënten met samenhangende aandoeningen. Intel werkt ook samen met de Indiase National Association of Software and Service Companies voor het ontwikkelen van een applicatie-ecosysteem en multicloud-backend om op grote schaal COVID-19-diagnostiek te doen, uitbraken te voorspellen en zorgmanagement te verbeteren.
  • Het Sickbay™-platform van Medical Informatics Corp. (MIC), aangedreven door Intel-technologie, is een oplossing die een gewoon ziekenhuisbed in enkele minuten kan omvormen in een IC-bed. Ook helpt het platform bij het verminderen van de risico’s van zorgverleners door clinical distancing mogelijk te maken. Het verbreedt ook de zorgcapaciteit significant. Enkele weken geleden zette het Houston Methodist Hospital het platform in voor zijn virtuele IC-afdeling. Het bleek mogelijk om het platform binnen een dag in te zetten voor het virtueel monitoren van COVID-19-patiënten zonder de risico’s van blootstelling aan besmetting in de IC-ruimtes.
  • In het Verenigd Koninkrijk werkt Intel samen met Dyson en het medisch adviesbureau TTP om field-programmable gate arrays (FPGA’s) te leveren voor CoVent, een nieuw beademingsapparaat dat speciaal is ontwikkeld op verzoek van de Britse regering. Het apparaat is ontworpen om aan het bed te worden gemonteerd en er wordt nu gewacht op officiële goedkeuring.

Waarom dit belangrijk is

De Intel-technologie is de basis voor kritische producten en diensten voor wereldwijde community’s, overheden en zorginstellingen. Intel hoopt door het beschikbaar stellen van zijn expertise, middelen, technologie en talenten te kunnen helpen om levens te redden en te kunnen zorgen voor verrijking voor het ontwikkelen van op technologie gebaseerde innovaties en benaderingen.

Coronavirusinitiatieven tot nu toe

Dit initiatief bouwt voort op de eerdere aankondiging van Intel om tien miljoen dollar te doneren aan lokale community’s. Deze donaties omvatten een miljoen handschoenen, mondmaskers en ander materiaal voor zorgmedewerkers, zes miljoen dollar van de Intel Foundation voor hulp in lokale community’s, en vier miljoen dollar van Intel en zijn dochterondernemingen wereldwijd.

Additionele inspanning op het gebied van technologie

Zoals eerder aangekondigd, werken Intel en Lenovo samen met het in Beijing gevestigde BGI Genomics om de analyse van het genoom van COVID-19 te versnellen. Intel neemt ook deel aan de wereldwijde XPRIZE Pandemic Alliance waarin het samen met andere organisaties werkt aan oplossingen om de directe gevolgen van de crisis aan te pakken.

Bekijk voor meer informatie Intel COVID-19 Response Website en voor aanvullende context Intel Response to COVID-19 Crisis (perskit)

### Over Intel 

Intel (NASDAQ: INTC), een leider in de halfgeleiderindustrie, geeft vorm aan de datacentrische toekomst met computing- en communicatietechnologie die de basis vormen voor innovaties wereldwijd. Met zijn technische expertise helpt het bedrijf bij het inspelen op ’s werelds belangrijkste uitdagingen en het bijdragen aan de beveiliging, de kracht en de verbinding van miljarden devices, evenals aan de infrastructuur van de slimme, connected wereld – van de cloud tot het netwerk en de edge en alles daartussenin. Kijk voor meer informatie over Intel op newsroom.intel.com en intel.com.

© Intel Corporation. Intel, het Intel logo, en andere Intel-beeldmerken zijn handelsmerken van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen. Andere namen en merken kunnen eigendom zijn van anderen.

Voor meer informatie

Progress Communications

Tessa Bron & Maurizio Koolhoven

E.: intel@progresscommunications.eu

Tel.: +31 (0)20 363 11 52

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country