Datto integreert met Intel®: beheer op afstand op basis van Intel vPro®-technologie

Intel® en Datto slaan handen ineen voor Remote Monitoring and Management-integratie (RMM) voor MSP’s

Amsterdam, 25 februari 2020 – Datto, Inc., de toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde software en technologie-oplossingen geleverd via Managed Service Providers (MSP’s), gaat een samenwerking aan met Intel® voor Datto’s Remote Monitoring and Management-platform (RMM). Datto- en Intel®-klanten kunnen daardoor via Datto RMM hun apparaten veiliger en op afstand beheren, ook als de hardware uitstaat of het besturingssysteem niet reageert. Hierdoor kunnen MSP’s endpoints op een dergelijk niveau beheren, dat met traditionele tools voor beheer op afstand lastig te bereiken is.  

De combinatie van Datto RMM en Intel® Endpoint Management Assistant (Intel® EMA), onderdeel van het Intel® vPro®-platform, voorziet MSP’s van vrije, veiligere toegang tot endpoint-apparaten op afstand en op hardware-niveau, zelfs wanneer het besturingssysteem niet goed functioneert. Met een unieke, apparaat-specifieke URL gegenereerd via Datto RMM kunnen MSP’s het apparaat op afstand aanzetten, veilig beheren en bedienen. Dit voorziet ze van uitgebreider beheer op afstand en software- en patchupdates. 

“De nieuwe integratie tussen Datto RMM en de Intel® Endpoint Management Assistant heeft bewezen onze technische capaciteit enorm te verbeteren om ondersteuning op afstand te leveren aan Intel® vPro®-apparaten”, aldus Joseph Wright senior, CEO van Central PA Technologies. “Met Datto RMM en Intel® EMA kunnen onze technici ondersteuning op afstand bieden, in plaats van dat wij iemand moeten sturen voor een niet-reagerend apparaat of low-level encryptie van een harde schijf. Dit stelt ons in staat om sneller naar de klant te reageren en daarmee de tijd die nodig is om het probleem op te lossen te verkorten.”

Ian van Reenen, vicepresident, Software Engineering, RMM bij Datto: “Tot nu toe hadden MSP’s geen toegang tot apparaten die offline of uitgeschakeld waren. Echter, het is essentieel dat MSP’s volledige toegang op afstand hebben tot de apparaten die ze moeten onderhouden. Dit betekent altijd en overal de mogelijkheid tot beheer op afstand. Bij Datto werken we continu aan onze technologie om onze MSP-partners te voorzien van de innovatieve producten die ze nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien. De integratie met Intel® stelt onze MSP-partners in staat hun mogelijkheden uit te breiden en hun klanten beter te bedienen.” 

Dit is de tweede samenwerking tussen Datto en Intel®. In juni 2019 kondigde Datto SIRIS 4 aan, de nieuwe generatie van Datto’s business continuity and disaster recovery-toepassingen (BCDR), met verschillende geavanceerde, krachtige Intel-processors.  

“Datto begrijpt dat Managed Service Providers eersteklas hardware nodig hebben die is gebouwd voor bedrijven, vooroplopend met Intel® vPro®-platformen”, zegt Carla Rodriguez, Senior Director, Ecosystem Partner Enabling of Business Client Platforms bij Intel®. “Deze samenwerking met Datto brengt de juiste technologieën samen via deze RMM-integratie. Zo kunnen we klanten beheer op afstand bieden. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Datto.”

De integratie is nu beschikbaar voor Intel®- en Datto-gebruikers. Meer informatie over de samenwerking is te vinden op www.datto.com/integrations/intel. Of neem op 4 maart deel aan de webinar over de integratie van Intel® Endpoint Management Assistant met Datto RMM.  

###

Over Datto   

Als ’s werelds toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde software en technologie-oplossingen geleverd door Managed Service Providers (MSP’s) gelooft Datto dat er geen limiet zit aan wat kleine en middelgrote bedrijven kunnen bereiken met de juiste technologie. Datto biedt business continuity en disaster recovery, netwerken, businessmanagement en back-up- en synchronisatieoplossingen en heeft daarnaast een uniek ecosysteem van partners gecreëerd. Dit ecosysteem levert Datto-oplossingen aan bedrijven overal ter wereld. Sinds zijn oprichting in 2007 heeft Datto honderden awards in ontvangst mogen nemen voor zijn snelle groei, uitstekende producten, superieure technische support en voor het bevorderen van een fijne werkplek. Het internationale hoofdkantoor van Datto staat in Norwalk, Connecticut (VS). Ook heeft het bedrijf vestigingen in Australië, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Nederland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Bezoek voor meer informatie datto.com.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country