Onegini haalt vijf miljoen euro op voor internationale expansie

Digitale transitie Europese banken-, verzekerings- en pensioensector biedt veel groeikansen

Woerden, 19 september 2019 – Fintech scale-up Onegini heeft een kapitaalinjectie ontvangen van vijf miljoen euro van venture capitalist en lead investor Walvis en de bestaande investeerders The Hatch Firm en InnovationQuarter. Het Onegini-platform biedt organisaties oplossingen om veilig omnichannel te communiceren via digitale kanalen als web, mobiel, chat en e-mail. Met meer dan 45 miljoen gebruikers is Onegini marktleider binnen de Nederlandse financiële sector met haar Customer Identity en Access Management-softwaretechnologie (CIAM). De investering zal worden aangewend voor de verdere technologische ontwikkeling van het product en de internationale expansie in België en Duitsland.

Digitale transitie

Met de kapitaalinjectie verwacht Onegini jaarlijks haar omzet te verdubbelen. Ronald Kasteel, CEO Onegini: “We zien dat met name verzekeraars en pensioenfondsen volop in een digitale transitie zitten en op dit vlak veel investeren. Hierin succesvol zijn, begint met een betrouwbare digitale registratie en login voor consumenten, werkgevers én adviseurs. Dit wordt steeds complexer voor organisaties door de toenemende wet- en regelgeving, digitale-identiteitsfraude, compliance en cybersecurity. De software-investeringen zullen gericht zijn op het ontwikkelen van meer analytische mogelijkheden, het verkrijgen van inzicht in digitale-identiteitsfraude en het versimpelen van het digitaal onboarden van consumenten.”

Internationale expansie

Niet alleen Nederlandse bedrijven zoals AEGON, CZ, Univé, Van Lanschot en VGZ gebruiken reeds het Onegini platform, maar ook bedrijven als Baloise, Bank of the West, CFG Bank en RBL Bank, behoren tot de internationale klantenkring. Met de recente opening van het nieuwe kantoor in München gaat Onegini naast de Nederlandse en Belgische markten tevens de Duitse markt betreden. Om de groei te ondersteunen, is Aad Verveld - eerder CFO van onder meer Bynder - aangetrokken als CFO. Daarnaast treedt Hans van der Noordaa, ex-CEO van Delta Lloyd, toe als voorzitter van de raad van commissarissen.

Groeikansen

Venture capitalist Walvis, opgericht door de familie J.A. Fentener van Vlissingen, helpt Nederlandse internet technologiebedrijven te groeien. Vincent Gravesteyn, Managing Director Walvis: “Onegini heeft loyale klanten, een state-of-the-art softwareplatform en uitstekende groeiperspectieven in het licht van de digitalisering van de financiële sector in Europa. Walvis kijkt ernaar uit om samen met het management en de mede-investeerders, Onegini te helpen bij de realisatie van deze groei.”

 

###

 

Over Onegini

Onegini is opgericht in 2011 en ondersteunt inmiddels meer dan tweehonderd labels van klanten met meer dan 45 miljoen gebruikers verspreid over meerdere landen. Onder de klanten bevinden zich organisaties als AEGON, Coolblue, CZ, Menzis, NS, Van Lanschot en VGZ. Met het Onegini-platform biedt het bedrijf een omni channel Customer Identity en Access Management-oplossing (CIAM) voor de banken-, verzekerings- en pensioensector. Met Onegini kunnen organisaties op een snelle en veilige manier mobiele apps en digitale portalen voor consumenten, werkgevers en adviseurs realiseren, waarbij ze zich niet hoeven te bekommeren over de registratie, login en het beheren van de digitale identiteit. Voor meer informatie, bezoek www.onegini.com.

Over Walvis

De familie J.A. Fentener van Vlissingen richtte Walvis in 2012 op. Walvis is een snelgroeiende venture capitalist, die investeert in Nederlandse internettechnologie scale-ups met internationale ambities. Met een duidelijke focus op Commerce, Enterprise en FinTech helpt Walvis Nederlandse internetbedrijven uit te groeien tot toekomstige wereldspelers. Meer informatie vind je op www.walvis.com.

Over The Hatch Firm en InnovationQuarter

The Hatch Firm uit Amsterdam is een hands-on Nederlands investeringsfonds dat bestaat uit ondernemers die naast kapitaal, ook hun netwerk en opgedane kennis en ervaring ten goede laten komen aan de participaties. InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter investeert in innovatieve Zuid-Hollandse bedrijven met groeiambitie, assisteert internationale ondernemingen bij vestiging en organiseert samenwerking tussen ondernemers, kennisinstellingen en overheid. Als lifecycle financier voorziet InnovationQuarter bedrijven van financiering in verschillende fasen van groei. Meer informatie vind je op www.thehatchfirm.com en www.innovationquarter.nl.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country