Braun Audio keert terug met hernieuwde LE-speakerrange

Designklassieker opnieuw geïntroduceerd met slimme (spraak)technologie

Amsterdam, 6 september 2019.

Braun Audio keert na bijna dertig jaar terug op de audiomarkt met een moderne remake van zijn klassieke LE-luidsprekers uit 1959. De hernieuwde LE-range bestaat uit drie slimme hifi-luidsprekers – LE01, LE02 en LE03 – en bijbehorende Braun Audio-app. De modellen zullen verkrijgbaar zijn in zowel zwart als wit.

329232 braun%20le%20range 9fec98 original 1567610225

Duits vakmanschap

Het LE-gamma werd in 1959 ontworpen door Dieter Rams en was destijds enorm populair dankzij het minimalistische ontwerp. Met de geheel hernieuwde serie LE-speakers bouwt Braun Audio voort op het tijdloze, minimalistische ontwerp van toen, met de toevoeging van technologieën van nu. De bediening van de speakers is intuïtief en ze combineren esthetiek en gebruiksgemak.

Door hoogstaande geluidsprestaties te verbinden met een minimalistisch ontwerp, zijn de speakers opvallend zonder opdringerig te zijn. Ze zijn op zo’n manier gebouwd, dat ze bij elke volume-instelling een zeer gedetailleerd en helder geluid laten horen. Dankzij de grote spreiding van de BMR-aandrijfeenheden (Balanced Mode Radiator) ontstaat een geluidsbeeld van bijna 180 graden. Hierdoor kunnen de speakers overal in een ruimte neergezet worden en hoef je niet na te denken over de ‘ideale’ positie, zoals bij traditionele luidsprekers.

De nieuwste features

In dertig jaar tijd heeft de techniek niet stilgestaan. Braun Audio heeft ervoor gezorgd dat de technologie van de speaker voldoet aan de eisen van de moderne consument. De speakers hebben multiroom-functionaliteit en kunnen draadloos als stereopaar worden gekoppeld. Dit kan op twee manieren. In liggende positie werken de LE01 en LE02 samen als één geïntegreerde stereoluidspreker. Plaats je ze in staande positie – met vloerstandaarden of muurbeugels –, dan kun je ze instellen als stereopaar, waarbij elke luidspreker één audiokanaal weergeeft (links of rechts). De vloerstandaarden en muurbeugels zijn ontworpen voor de LE-speakers en bieden flexibiliteit bij het plaatsen van de speakers in huis, en helpen ook kabels op subtiele wijze weg te werken.

De Equalizer-instellingen in de Braun Audio-app zorgen ervoor dat de luidsprekers automatisch worden ingesteld op de ideale waardes voor een specifieke ruimte. Maar je kunt er ook voor kiezen om met de app handmatig de gewenste niveaus van lage en hoge tonen te finetunen. Daarnaast geeft de ingebouwde Chromecast de gebruiker toegang tot ruim driehonderd streamingdiensten, terwijl regelmatige software-updates een lange levensduur van het systeem garanderen.

Aandacht voor privacy

De LE-speakers bieden niet alleen een sublieme geluidservaring; de speakers zijn ook voorzien van spraaktechnologie voor het aansturen van een smarthome. Zo kun je de ingebouwde Google Assistent vragen om muziek af te spelen, een zoekopdracht op Google uit te voeren of slimme apparaten in huis te bedienen.

Stemassistenten zijn er om het dagelijks leven makkelijker te maken, maar er zijn momenten waarop je behoefte hebt aan meer privacy. Geheel in lijn met het door Dieter Rams gehuldigde ethos “goed ontwerp is eerlijk”, kun je de ingebouwde microfoon eenvoudig uitzetten door het omdraaien van een ‘privacyknop’. Wanneer de privacymodus ingeschakeld is, is dit zichtbaar aan knipperende leds aan de voorkant van de speakers.

# # #

Over Braun

Braun, een dochteronderneming van Procter & Gamble, opgericht in 1921 in Duitsland, ontwikkelt en produceert een grote verscheidenheid van kleine huishoudelijke apparaten die technische innovatie, betrouwbare kwaliteit en onderscheidend ontwerp combineren. Deze variëren van elektrische scheerapparaten en schoonheidsproducten tot en met huishoudelijke apparaten en audiosystemen. Braun-producten genieten een wereldwijde distributie. Ga naar www.braun.com voor het laatste nieuws en uitgebreide informatie over het merk Braun.

Over Pure

Pure ligt net buiten Londen, uitgerust met ultramoderne faciliteiten voor audio-engineering en bekroonde expertise. Pure staat erom bekend toonaangevende DAB-producten te ontwikkelen, die naadloze connectiviteit en hoogwaardige audio-ervaringen bieden voor thuis en mobiel gebruik. Overeenkomstig ons erfgoed en onze focus op prachtig vervaardigde producten zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van Braun Audio, onder licentie van Procter & Gamble, en zorgen we dat dit iconische merk opnieuw zijn rechtmatige plaats inneemt als de industriële benchmark in premium audio. Ga naar www.braun-audio.com voor meer informatie over Braun Audio.

Voor meer informatie

Progress Communications

Iris Vreekamp & Tessa Bron

E.: braunaudio@progresscommunications.eu

Tel.: 020 3631152

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country