Box zet nieuwe standaard voor intelligente contentbeveiliging met Box Shield

Nieuwe, intelligente detectie en preventie van bedreigingen geïntegreerd in Box

Amsterdam, 21 augustus 2019Box, Inc. (NYSE: Box), een toonaangevend bedrijf in cloud content management, introduceert Box Shield, een reeks nieuwe functies voor contentbeveiliging en intelligente mogelijkheden voor het detecteren van bedreigingen. Zo kunnen bedrijven veilige samenwerking en workflows opzetten voor hun meest waardevolle content in de cloud. Box Shield is geïntegreerd in Box en helpt onbedoelde datalekken te voorkomen, misbruik van toegang te detecteren en relevante bedreigingen proactief te identificeren.

Datalekken voorkomen

Box Shield helpt bedrijven om datalekken te voorkomen via een systeem van handmatige of geautomatiseerde securityclassificaties voor bestanden en mappen, en een op classificaties gebaseerd toegangsbeleid. Accountbeheerders kunnen aangepaste classificatielabels en beleidsregels definiëren, waarin meerdere beveiligingscontroles worden gecombineerd, zoals:

  • beperking van gedeelde koppelingen: stel in wie toegang heeft tot gedeelde koppelingen. Als een bestand bijvoorbeeld het label [Intern] heeft, kan het delen ervan worden beperkt tot de eigen medewerkers en andere ingestelde gebruikers;
  • beperking van externe gebruikers: beperk externe samenwerking tot goedgekeurde domeinen of blokkeer deze volledig op basis van de gevoeligheid van de content. Als een bestand bijvoorbeeld als [Restricted PII] is gelabeld, kan externe samenwerking alleen worden toegestaan aan zakenpartners die goedgekeurde dataverwerkers zijn;
  • downloadbeperking: beperk het downloaden van bestanden of mappen in specifieke applicaties. Stel bijvoorbeeld in dat downloads worden beperkt wanneer gebruikers de Box-webapp, Box voor mobiele apparaten of Box Drive gebruiken;
  • applicatiebeperking: stel in welke externe applicaties en aangepaste apps gevoelige content van Box kunnen downloaden;
  • FTP-beperking: beperk FTP-overdracht en -uploads van bestanden en mappen.

Bedreigingen detecteren met behulp van machine learning

Box Shield voorkomt niet alleen datalekken met een op classificaties gebaseerd beveiligingsbeleid, maar stelt klanten ook in staat afwijkend en potentieel schadelijk gedrag van interne en externe bedreigingen te detecteren. Box Shield maakt daarbij gebruik van machine learning en identificeert en waarschuwt beheerders voor mogelijke bedreigingen, zoals:

  • afwijkende downloads: ontvang realtime contextuele alerts wanneer ongewoon gebruikersgedrag wordt gedetecteerd, dat wijst op pogingen tot datadiefstal, zoals opmerkelijke veranderingen in downloadgedrag;
  • verdachte sessies: detecteer een mogelijk gecompromitteerd account op basis van een snelle verandering in de locatie van een medewerker en extra context over de browsers, apparaten en Box-applicaties die ze normaliter gebruiken. Als iemand bijvoorbeeld een bestand downloadt in Londen en vervolgens vijf minuten later een ander bestand vanuit Singapore deelt, is diens account mogelijk gehackt;
  • toegang vanaf verdachte locaties: detecteer toegang of downloads die plaatsvinden op niet-vertrouwde locaties of in landen met een hoog risico, die door een beveiligingsteam zijn vastgelegd in met beleidsregels gedefinieerde whitelists of blacklists met locaties en IP-ranges.

Diepe integraties met toonaangevende zakelijke beveiligingsoplossingen

Box Shield vormt een aanvulling op, en kan worden geïntegreerd met een breed scala van bestaande, toonaangevende beveiligingsoplossingen. Contextuele waarschuwingen van Box Shield – met meer bruikbare inzichten dan ooit – kunnen worden geïntegreerd met SIEM-oplossingen van partners als Splunk, Sumo Logic, AT&T Cybersecurity en IBM, en met CASB-oplossingen van Symantec, McAfee, Palo Alto Networks en Netskope. 

“Organisaties van elke omvang zijn zich steeds meer bewust van de noodzaak om belangrijke informatie te beveiligen en te beschermen tegen bedreigingen, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring”, aldus Garrett Bekker, Principal Analyst for Information Security bij 451 Research. “Investeringen in systeemeigen beveiligingscontroles door leveranciers van cloudplatforms kunnen nuttige en tijdige inzichten bieden en een waardevolle aanvulling zijn op het totale beveiligingsportfolio van een organisatie.”

Jeetu Patel, Chief Product Officer van Box: “Het tempo waarin bedrijven vandaag de dag werken, vereist dat elke onderneming haar content naar de cloud verplaatst. Op die manier kan samenwerking mogelijk gemaakt worden en zijn bedrijfsprocessen binnen en buiten de organisatie te verbeteren. Box Shield is een enorme vooruitgang die het eenvoudiger dan ooit maakt om waardevolle content te beveiligen en datalekken te voorkomen, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid en zonder dat het voor mensen moeilijk wordt om hun werk te doen. Met Box Shield ontvangen bedrijven intelligente alerts en krijgen ze inzicht in hun contentbeveiliging dankzij de nieuwe, geïntegreerde functies van Box. Bedrijven kunnen zo binnen enkele minuten eenvoudige, effectieve controles implementeren en op potentiële problemen reageren.”

“In de huidige, concurrerende wereld is een betere afstemming nodig tussen beveiliging en zakelijke activiteiten. Bedrijven hebben behoefte aan een securityaanpak die is geïntegreerd in de structuur van hun bedrijfsprocessen”, aldus Lakshmi Hanspal, Global Chief Information Security Officer van Box. “Box Shield voorziet workflows in Box van instelbare beveiligingscontroles en bedreigingsdetectie met gebruiksvriendelijke, ingebouwde controlemechanismen die risico's helpen verminderen en het bedrijf in staat stellen om wereldwijd beter samen te werken.”

Beschikbaarheid

Box Shield is nu beschikbaar als ‘private bèta’-versie en zal in het najaar van 2019 algemeen beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie over Box Shield naar www.box.com/shield of neem deel aan een speciale introductiewebinar op 29 augustus 2019.

###

Over Box

Box (NYSE: BOX) is een toonaangevend platform voor cloud content management waarmee organisaties bedrijfsprocessen kunnen versnellen, samenwerking op de werkvloer kunnen stimuleren en hun meest waardevolle informatie kunnen beschermen, en dat samenwerkt met een toonaangevende enterprise IT-stack. Box is opgericht in 2005 en vereenvoudigt het werken voor zeventig procent van de Fortune 500-bedrijven, zoals AstraZeneca, General Electric, JLL en Nationwide. Box heeft zijn hoofdkantoor in Redwood City, Californië , en vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Ga voor meer informatie over Box naar www.box.com.

Voor meer informatie

Progress Communications

Corinna Peekel & Tessa Bron

E.: box@progresscommunications.eu

Tel.: +31 (0)20 3631152

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country