Onderzoek Ring: kwart Nederlanders bezorgd over inbraak tijdens vakantie

Amsterdam, 2 augustus 2019 – Bijna een kwart van de Nederlanders (23,7 procent) gaat deze zomer niet met een gerust hart op vakantie: zij maken zich zorgen over inbraak in hun huis. Dat blijkt uit een onderzoek van Ring, het bedrijf dat als missie heeft om buurtcriminaliteit te verlagen.

Bijna alle respondenten (ruim 95 procent) geven aan extra veiligheidsmaatregelen te nemen voor ze op vakantie gaan*. Die maatregelen variëren van het simpelweg dubbelchecken of alle ramen en deuren op slot zitten tot het implementeren van geautomatiseerde maatregelen om hun huis extra te beveiligen. Zij die al eens eerder slachtoffer geworden zijn van een inbraak(poging), nemen meer maatregelen om hun huis te beschermen dan zij die er nog nooit mee te maken hebben gehad.

72 procent van de respondenten schakelt buren in om een oogje in het zeil te houden wanneer men langere tijd van huis is. Voor mensen die al eerder slachtoffer geweest zijn van inbraak(pogingen), ligt dat percentage op 81 procent. Nederlanders die hun buren goed kennen en regelmatig contact hebben, voelen zich sowieso zes keer veiliger in hun buurt dan mensen die nauwelijks weten wie hun buren zijn, bleek uit eerder onderzoek van Ring**.

De meest voorkomende maatregelen die Nederlanders treffen om hun huis te beveiligen terwijl ze op vakantie zijn:

deuren en ramen op slot (91,0 procent);buren vragen een oogje in het zeil te houden (72,2 procent);zorgen dat post/kranten niet zichtbaar zijn van buitenaf (58,8 procent);geautomatiseerde binnenverlichting (41,3 procent);geautomatiseerde buitenverlichting (21,8 procent);beveiligingscamera’s verbonden met mobiel (11,1 procent).

Bovendien maakt van de respondenten die eerder slachtoffer werden van een inbraak of inbraakpoging, slechts 21 procent gebruik van een alarmsysteem als men op vakantie is. Onder de mensen die nog nooit een inbraak hebben meegemaakt, is dat percentage tien procent*.

Ring heeft een aantal belangrijke tips om huizen en buurten deze zomer veilig te houden. Rik Esselink, Managing Director van Ring Europe: “Eenvoudige voorzorgsmaatregelen, zoals eraan denken alle ramen en deuren op slot te doen, reservesleutels niet op een logische plek te verstoppen en zichtbare beveiligingsmaatregelen treffen, kunnen een groot verschil maken bij de alledaagse bescherming van je huis. Nu huiseigenaren met het mooie weer vaker buiten zijn om te klussen of te tuinieren, is het ook belangrijk om geen gereedschap te laten slingeren, dat gebruikt kan worden om in te breken.”

“Voor mensen die er deze zomer op uit gaan, is het belangrijk dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Ons onderzoek laat zien dat zes procent van de Nederlandse respondenten vakantiefoto’s deelt op socialmedia-profielen – het is dan wel belangrijk om waakzaam te zijn over wie deze updates kunnen zien. Veel inbrekers zijn opportunisten: als het lijkt alsof de huiseigenaar op vakantie is, zullen ze eerder geneigd zijn hun geluk te beproeven”, voegt Esselink toe.

Een combinatie van traditionele en verbonden thuisbeveiliging helpt huizen te beschermen tijdens deze kwetsbare periode van inbraak. Door dit advies in de praktijk te brengen, kunnen huiseigenaren deze zomer met een gerust hart op vakantie.

###

* Onderzoek uitgevoerd in 2019 door Panelwizard in opdracht van Ring onder 1.048 Nederlandse respondenten ouder dan 25 jaar.

** Onderzoek uitgevoerd in oktober 2018 door OnePoll in opdracht van Ring onder duizend respondenten in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Over Ring

De missie van Ring is om buurten veiliger te maken door een Ring van Veiligheid te creëren rond woningen en wijken met zijn reeks beveiligingsproducten en -diensten. Met de Ring-productlijn biedt Ring betaalbare, complete en proactieve thuis- en buurtbeveiliging op een unieke en innovatieve manier. Twee wijken in Newark, Verenigde Staten, zagen in een jaar tijd een daling van meer dan vijftig procent in inbraken nadat Ring Video Doorbells en Spotlight Cams waren geïnstalleerd bij elf procent van de woningen in de wijken in de periode april tot juli 2018, in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Ring is een dochteronderneming van Amazon. Ga voor meer informatie naar www.ring.com. Met Ring ben je altijd thuis.

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country