Nieuwe Raspberry Pi 4 bij uitstek geschikt voor industrieel gebruik

Amsterdam, 31 juli 2019 –Met de lancering van het Raspberry Pi 4-model B is er een nieuwe, zeer efficiënte mini-pc beschikbaar. Deze nieuwste Raspberry Pi biedt uitstekende prestaties tegen een zeer aantrekkelijke prijs, hij is beschikbaar vanaf €36.

De Pi 4 vervangt met gemak een desktop-pc, is zeer energiezuinig en biedt een geruisloze werking, omdat hij geen ventilator nodig heeft. Het device is voorzien van een Gigabit Ethernet-aansluiting, een draadloze ontvanger en bluetooth 5.0. Hij heeft verder vier USB-poorten, waarvan twee USB 3.0 ondersteunen. Het Pi 4-model B is beschikbaar in verschillende varianten: met 1, 2 of 4 GB aan RAM en een 1.5 GHz-quadcore-processor. Deze nieuwste versie heeft twee micro-hdmi-aansluitingen, waarmee hij tot twee 4K-monitoren kan aansturen.

325631 rasp pi b4 84e4ab large 1564577270

Sven Pannewitz, productmanager voor passieve onderdelen en ontwikkelborden bij reichelt elektronik: “Sinds de lancering in 2012 heeft de Raspberry Pi enorm aan populariteit gewonnen. Het is met meer dan zeventien miljoen verkochte exemplaren wereldwijd een van de meest populaire minicomputers aller tijden. En dankzij de continue doorontwikkeling heeft hij nu een prima rekencapaciteit. Dat maakt de Pi 4 erg aantrekkelijk voor industriële toepassingen, onder andere voor gebruik als stuurcentrale bij prototypeontwikkeling of als volwaardige industriële aansturing. Het grote voordeel van deze low-cost hardware is de ongekende flexibiliteit. Je kunt als ontwikkelaar volledig je eigen route kiezen en oplossingen voor specifieke problemen vinden.”

Pannewitz wijst op de onafhankelijke open source-portals met allerlei gratis softwarebibliotheken, die via een ontwikkelforum ook goede ondersteuning bieden. “Hierdoor hebben ontwikkelaars veel meer mogelijkheden om low-cost ontwikkelboards industrieel te gaan gebruiken. Er is een trend zichtbaar dat dergelijke hardware ook voor bedrijven steeds interessanter wordt. Je hoeft niet meer te wachten totdat je leverancier met een uitbreiding komt. Die bouw je gewoon zelf en zo bespaar je tijd en geld op ontwikkeling.” 

De nieuwste Raspberry Pi biedt vooral kansen binnen de meet- en regeltechniek, ervan uitgaande dat een klant de juiste behuizingen gebruikt, die het device beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals hoge temperaturen. “Deze devices worden steeds interessanter voor bedrijven, omdat ze het mogelijk maken om kosten te verlagen, nieuwe diensten en businessmodellen te ontwikkelen, en nieuwe markten aan te boren. Die ontwikkeling zal zich de komende jaren alleen maar doorzetten.”

Over reichelt elektronik reichelt elektronik is een van Europa’s grootste online distributeurs voor elektronica en IT-technologie. De webshop biedt meer dan 110.000 producten met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, optimale voorraad en korte levertijd. Met zijn uitgebreide assortiment elektronische componenten is reichelt elektronik al bijna vijftig jaar de ideale partner voor zowel B2B- als B2C-doelgroepen. 

De elektronicaspecialist vindt in de onlinewinkel onder andere IC's en microcontrollers, led's en transistoren, evenals weerstanden, condensatoren, connectoren en relais. Ook tools en meetinstrumenten van hoge kwaliteit, zoals soldeerstations, multimeters en oscilloscopen, maken onderdeel uit van het assortiment. Het voordelige aanbod van pc- en netwerktechnologie met interne en externe hard disks, AMD of Intel-CPU’s, zowel geheugen- als WLAN-routers, powerlines en patchkabels is interessant voor zowel de particuliere als de zakelijke klant. Bovendien is er een breed aanbod van entertainmentelektronica voor beamers, tv, schotelantenne, LNB en ontvanger, evenals accessoires zoals verbruiksartikelen, HDMI-kabels, batterijen en oplaadbare batterijen. 

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country