Nextbase introduceert Series 2-Dashcams in Benelux

Amsterdam, 18 juli 2019 - Nextbase, Europees marktleider op het gebied van dashcams, introduceert zijn meest vernieuwende collectie dashcams. De vijf nieuwe modellen zijn voorzien van onder meer Alexa-integratie, Intelligent Parking Mode, bluetoothconnectiviteit, Emergency SOS-functie en een IPS-touchscreen. De dashcams zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de Benelux. 

Het nieuwe productaanbod van Nextbase bestaat uit vijf dashcams en drie modulaire plug-incamera’s, die speciaal bestemd zijn om de achter- of binnenkant van de auto te filmen. Nextbase is de eerste dashcamfabrikant die modulaire plug-incamera’s levert. Net als bij hun voorgangers staat ook bij deze toestellen gebruiksgemak voorop en behoudt Nextbase zijn focus op videokwaliteit. In samenwerking met de ontwikkelingsteams van Ambarella, de toonaangevende fabrikant van halfgeleiders, creëerde Nextbase nieuwe firmware die ongeëvenaarde beeldkwaliteit garandeert – ongeacht de lichtomstandigheden. Bovendien installeer je de modulaire plug-incamera’s gemakkelijk op je achterruit of op de dashcam die aan de voorruit zit. De plug-incamera’s maken meteen verbinding met de dashcam. De beelden die gemaakt worden van de voor- en achterkant van de auto, worden tegelijkertijd en naast elkaar op beeld opgenomen en opgeslagen. Zo zie je in één oogopslag wat er voor en achter de auto heeft plaatsgevonden. Ook gaf de dashcamfabrikant zijn Click&Go Pro-bevestigingssysteem een update. Het systeem beschikt nu over neodymiummagneten die de bevestiging in de auto nóg eenvoudiger maken. Daarnaast zijn alle nieuwe modellen voorzien van de geavanceerde Intelligent Parking Mode. Dit houdt in dat de dashcam automatisch bewegingen en schokken detecteert en vervolgens begint met opnemen wanneer de auto geparkeerd staat. Zo kunnen auto-eigenaren hun auto overal met een gerust hart achterlaten. 

Met bluetooth naar je smartphone

Alle dashcams zijn 35 procent kleiner dan hun respectieve voorgangers, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn en het zichtveld zo min mogelijk belemmeren wanneer ze geïnstalleerd zijn. Als eerste in de sector introduceert Nextbase daarnaast bluetooth voor zijn camera’s – beschikbaar voor de 322GW, 422GW en 522GW. De Autosync-functie maakt gebruik van bluetooth 4.2- en wifitechnologie om videobestanden automatisch naar de smartphone van de gebruiker te sturen. Op zijn smartphone zoomt de gebruiker handig in op nummerborden en met de bijbehorende nieuwe MyNextbase Connect App zijn de bestanden eenvoudig te bewerken en te delen.                                                

Op de basismodellen na zijn alle toestellen voorzien van een IPS-touchscreen (In-Plane Switching) voor een duidelijker beeld en meer gebruiksgemak. Bovendien beschikken de 422GW en 522GW over ingebouwde functies voor Amazon Alexa (alleen beschikbaar in het Engels). Dankzij de Alexa Mobile Accessory Kit kunnen bestuurders hun dashcam simpelweg vragen om een opname te starten of bestanden met hun smartphone te delen als de camera iets belangrijks heeft vastgelegd. Alexa’s stembedieningsoptie helpt bestuurders om beide handen aan het stuur te houden en werkt onder andere in combinatie met navigeren, muziek afspelen, handsfree bellen of om smart-home-apparaten te bedienen. Zo kun je Alexa via de dashcam bijvoorbeeld vragen om de verwarming thuis aan te zetten, indien die van een slimme thermostaat is voorzien.

Automatisch hulpdiensten bellen

Een andere ontwikkeling is, dat deze high-end toestellen automatisch de hulpdiensten alarmeren en de exacte gps-locatie van het voertuig doorgeven in het geval van een zwaar ongeluk. Wanneer een incident wordt waargenomen, belt het systeem eerst de telefoon van de bestuurder. Als die niet reageert, worden meteen de hulpdiensten gewaarschuwd. In het Emergency SOS-systeem van Nextbase kun je vooraf allerlei gegevens invullen, zoals de bloedgroep en de contactgegevens van naaste familie. Het eerste jaar is de Emergency SOS-functie gratis, daarna is de functie voor €3,99 per maand beschikbaar. De dienst kan maandelijks worden opgestart en opgezegd, bijvoorbeeld voor wanneer gebruikers met de auto op vakantie gaan.

Verder introduceert Nextbase MyNextbase, een nieuw softwarepakket inclusief app (MyNextbase Connect), desktopvideoplayer (MyNextbase Player), editingsuite en gratis cloudstorage op www.mynextbase.com voor de veilige opslag van gebruikersvideo’s.

Allard Rustenhoven, Head of European PR and Communications bij Nextbase: “De belangrijkste reden om een dashcam te installeren, is de gemoedsrust die je krijgt doordat je weet dat je rit wordt vastgelegd. Zo heb je namelijk altijd bewijs in het geval van een incident. Onze Series 2-camera’s sluiten nog altijd aan op dit doel, alleen heeft ons team van engineers verschillende verbeteringen doorgevoerd en nieuwe functies toegevoegd. Dankzij die verbeteringen is de rijervaring nu nog prettiger en zijn onze modellen toekomstproof. Nóg een fijne bijkomstigheid: ondanks de vernieuwde technologie en het harde werk dat erin zit, blijven de prijzen van de camera’s gewoon hetzelfde.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De Series 2-dashcams zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via Autovision, MediaMarkt, Coolblue en Bol.com.

De adviesprijzen zijn als volgt:

·       122GW – 69,99 euro

·       222GW – 99,99 euro

·       322GW – 149,99 euro

·       422GW – 199,99 euro

·       522GW – 229,99 euro

·       Alle modulaire plug-incamera’s zijn verkrijgbaar voor 99 euro

Meer weten? Ga naar www.nextbase.com.

Over Nextbase

Nextbase bracht in 1999 voor het eerst zijn innovatieve dashcams op de markt en is intussen uitgegroeid tot Europees marktleider. Op dit moment worden die verkocht door Europa’s populairste retailers, zoals Halfords, Bol.com, Coolblue, Satum en MediaMarkt. In Europa is het gebruik van dashcams sterk toegenomen, zeker nadat in een aantal landen in 2018 de wet werd aangepast, waardoor videobeelden nu als bewijs mogen dienen in de rechtszaal.   

Autovision is de officiële distributeur voor het merk Nextbase in de Benelux.

Noot voor de redactie 

Voor afbeeldingen van de Series 2-camera’s ga je naar deze pagina.

Neem voor reviewmodellen contact op via onderstaande contactgegevens.  

Accountteam Nextbase

Marieke van Heijst & Tessa Graus

+31 (0)20 363 11 52

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country