Descartes Systems Group breidt compliance-aanbod uit

Amsterdam, 28 februari 2019 – Descartes, leverancier van softwareoplossingen voor de supplychain, heeft een overname-overeenkomst gesloten met Visual Compliance. Visual Compliance bestaat uit drie ondernemingen (Visual Compliance, eCustoms en MSR) en maakt deel uit van de Canadese groep Management Systems Resources Inc, gespecialiseerd in de screening van derden onder sancties en exportcontrole.

Dankzij deze acquisitie, en de bijhorende integratie van de softwareoplossingen en sectorkennis van Visual Compliance, breidt Descartes zijn bestaande aanbod op het gebied van douanewetgeving via zijn MK Data- en Global Logistics Network-oplossingen verder uit. Het Global Logistics Network is een referentienetwerk voor multimodale uitwisseling van gegevens en elektronische documenten tussen bedrijven. Descartes en Visual Compliance zullen hun klanten en partners, waaronder Oracle en SAP, voorzien van data, content en software-oplossingen waardoor ze in staat zijn de volledige controle te houden over de naleving van internationale handelsregels.

"We zijn erg blij dat we Visual Compliance aan onze oplossingen kunnen toevoegen, en zo onze klanten en partners nog een meerwaarde kunnen geven”, zegt Paul Simon-Thomas, SVP Sales EMENAR Descartes. “Compliance is meer dan ooit een cruciaal element voor onze klanten: handelsovereenkomsten worden steeds vaker heronderhandeld, de douanerechten en -verplichtingen veranderen snel en financiële en strafrechtelijke sancties worden vaker toegepast.”

Visual Compliance, opgericht in 1983 en gevestigd in Toronto, behaalde in 2018 een omzet van 40 miljoen Canadese dollar. Het bedrijf telt ongeveer honderd werknemers en heeft meer dan 2.000 klanten in meer dan 100 landen wereldwijd.

###

Over Descartes

Descartes (TSX: DSG) (Nasdaq: DSGX) is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo (Canada), en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie op www.descartes.com en op LinkedIn en Twitter.

Neem voor meer informatie contact op met:

Iris Vreekamp

020 363 11 52

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country