reBuy breidt uit naar Italië en Spanje

Europees marktleider op het gebied van refurbished elektronica zet groei hiermee onverminderd voort

29 januari 2019, Berlijn – reBuy, de Europese marktleider in refurbished elektronica en mediaproducten, lanceert zijn webshop in Italië en Spanje. Vanaf nu kunnen klanten gebruikte elektronica eenvoudig, snel en veilig verkopen of refurbished kopen via www.rebuy.it en www.rebuy.es. Producten als mobiele telefoons, tablets, e-readers, consoles, camera’s en wearables, maar ook audio- en hifi-producten. Naast Italië en Spanje breidde het Berlijnse reBuy eerder in 2018 al uit naar het Verenigd Koninkrijk.

302073 rebuy launch italien spanien c41699 original 1548752742

De internationale groeistrategie met de lancering in Italië en Spanje is een vervolg op het succesvolle businessmodel in Duitsland en andere markten als Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Torsten Schero, CEO van reBuy, zegt over de uitbreidingsstrategie: “De lancering van onze webshop in de twee groeimarkten Italië en Spanje is een volgende stap in onze ambitie om het toonaangevende reCommerce-bedrijf in Europa te worden voor gebruikte elektronica.”

Volgens de Europese Commissie wordt er binnen de Europese Unie tegen 2020 tot wel 12 miljoen ton aan elektronica-afval geproduceerd.[1] reBuy wil deze hoeveelheid verlagen door tweedehands mobiele telefoons en andere elektronische apparaten in te kopen en hun levensduur aanzienlijk te verlengen. Daarom worden ook alle aangekochte apparaten uit Italië en Spanje door experts gecontroleerd, schoongemaakt en gerepareerd zodat ze weer geschikt zijn voor verkoop.  

Het succes van reBuy zit hem in een duidelijke klantfocus: vaste prijzen, gratis verzending en drie jaar garantie op alle producten. Zo biedt reBuy een breed scala aan diensten met als doel een circulaire economie voor elektronische apparatuur te creëren in de Italiaanse en Spaanse markt.

[1] EU Commission (2012): Environment: New rules on e-waste to boost resource efficiency, http://europa.eu/rapid/press-release_IP-12-898_en.htm.

###

Over reBuy 

reBuy, is dé online winkel voor het kopen en verkopen van refurbished elektronica en mediaproducten. Het bedrijf is opgericht in 2009 en heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn. reBuy is Europees marktleider in refurbished elektronica en telt in totaal meer dan vijf miljoen klanten. Met meer dan 550 werknemers is reBuy actief in Oostenrijk, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Als reCommerce-bedrijf verlengt reBuy de levenscyclus van elektronische- en mediaproducten, het bedrijf springt op verantwoorde wijze om met bestaande bronnen.  Daarvoor heeft reBuy een eigen proces ontwikkeld, waarbij gebruikte goederen volgens gespecificeerde kwaliteitsnormen een upgrade krijgen. Naast een vaste prijs en directe levering krijgen klanten ook de 36-maanden reBuy-garantie in de online winkel.

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Progress Communications

Iwanna de Jonge / Tessa Graus

Tel.: +31 (0)20 363 11 52

E-mail: rebuy@progresscommunications.nl

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country