Datto stelt Tim Weller aan als CEO

President en COO Tim Weller volgt Austin McChord op

Amsterdam, 9 januari 2019 – Datto, Inc. stelt Tim Weller aan als nieuwe Chief Executive Officer. Weller volgt hiermee oprichter Austin McChord op, die afgelopen najaar het dagelijks management al overdroeg, maar wel actief blijft als bestuurslid. Weller start per direct als CEO, een naadloze overgang na de interim-rol als manager van het Datto Executive Team, die hij de afgelopen twee maanden vervulde.

“Ik voel me vereerd dat ik de rol van CEO van Datto mag vervullen”, zegt Weller. “Ook nu we blijven groeien, blijven we ons inzetten voor de MSP-community. Ik kijk uit naar de samenwerking met Austin, de andere leden van het bestuur en het gehele Datto-team om open oplossingen te creëren, waarbij partners centraal staan, en om producten door te ontwikkelen voor MSP’s over de gehele wereld.”

Weller startte in juni 2017 bij Datto. Daar begon hij als Chief Financial Officer, vervolgens werd hij President en Chief Operating Officer. In deze functies leidde Weller de dagelijkse bedrijfsvoering, stelde hij internationale go-to-market-strategieën op en speelde hij een grote rol bij de fusie van Datto en Autotask. Ook was hij belangrijk voor het succes en de groei van Datto. Weller heeft vanaf het begin bij Datto nauw samengewerkt met het management en de raad van bestuur.

“We kijken uit naar deze nieuwe fase in de groei van Datto en zijn ervan overtuigd dat Tim de juiste kandidaat is om het bedrijf te leiden en Datto’s marktleidende positie in de branche te behouden door middel van strategische groei en innovatie waarbij de MSP centraal staat”, zegt Nadeem Syed, Vista Operating Principal en bestuurslid van Datto. “Tims uitgebreide internationale managementervaring bij bedrijven in de publieke en commerciële sector, samen met zijn diepgaande technische en financiële expertise, maken hem de logische keus om het bedrijf te helpen bij het realiseren van schaalgrootte en groei.”

Weller heeft de afgelopen twintig jaar meerdere functies op managementniveau vervuld en heeft ervaring in het helpen groeien van technologiebedrijven van wereldklasse. Daarnaast was hij ook CFO van twee commerciële bedrijven in Boston: bij EnerNOC, een technologiebedrijf voor schone energie, en bij Akamai waar hij leiding gaf aan een team dat verantwoordelijk is voor een van de best presterende beursintroducties ooit. Ook vervulde hij functies als financieel onderzoeksanalist, softwareontwikkelaar, videogamedesigner, angel investor en adviseur van meerdere CEO’s van technologiebedrijven.

Weller is gepromoveerd in de elektrotechniek aan de University of Illinois en behaalde zijn bachelor- en mastertitels in de elektrotechniek aan de Michigan State University.

“Tim en ik werkten de afgelopen 18 maanden dagelijks nauw samen aan de groei van Datto. Het doet me deugd dat Tim aan het roer staat van de verdere groei van het bedrijf”, zegt Austin McChord, oprichter en bestuurslid van Datto. “Tim begrijpt Datto’s waarden en unieke cultuur. Ik ben ervan overtuigd dat Datto onder leiding van Tim zal blijven groeien. Nog belangrijker is dat hij passie heeft voor Datto’s MSP-community. Datto is bij Tim in goede handen.”

###

Over Datto

Datto gelooft dat er geen limiet zit aan wat kleine en middelgrote bedrijven kunnen bereiken met behulp van de juiste technologie. Als ’s werelds toonaangevende leverancier van IT-oplossingen via managed service providers (MSP’s)  zorgt Datto ervoor dat MSP’s hun klanten optimaal kunnen ondersteunen.  Datto biedt oplossingen voor business continuity en disaster recovery, netwerken, businessmanagement, back-up- en synchronisatieoplossingen, en heeft een uniek ecosysteem van partners gecreëerd, dat Datto-oplossingen levert aan een half miljoen bedrijven in meer dan 130 landen. Sinds de oprichting in 2007 heeft Datto honderden awards in ontvangst mogen nemen voor zijn snelle groei, uitstekende producten, superieure technische support en voor het bevorderen van een zeer fijne werkplek. Het internationale hoofdkantoor van Datto staat in Norwalk, Connecticut (VS). Ook heeft het bedrijf vestigingen in Australië, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Nederland, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Bezoek datto.com voor meer informatie.

Meer informatie

Progress Communications

Inger Hund & Tessa Bron

E.: Datto@progresscommunications.nl

Tel.: +31 (0)20 3631152

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country