Duurzame voornemens voor 2019? Vergeet gebruikte elektronica niet

Onderzoek reBuy: 65% van de Nederlanders is zich niet bewust van mogelijkheid doorverkopen oude elektronica aan refurbished partijen

Amsterdam, 3 januari 2019 - Wie zijn lijst met goede voornemens voor 2019 wil aanvullen, mag gebruikte elektronica niet vergeten. Het recyclen of verkopen van gebruikte telefoons, consoles of tablets aan een refurbished aanbieder draagt bij aan een duurzamere wereld, omdat zo de hoeveelheid e-waste wordt verkleind. Toch blijkt dat 65 procent van de Nederlanders zich niet bewust is van de mogelijkheid van het doorverkopen van oude elektronica (zoals telefoons, tablets, e-readers, consoles, MacBooks en wearables). Dat blijkt uit onderzoek door CG Panel in opdracht van reBuy, een elektronicabedrijf voor refurbished apparaten.

296531 rebuy logistik 2 88093f large 1542893972

Twee tot vier ongebruikte elektronicaproducten per persoon

Voor veel consumenten is het een bekend verschijnsel: bij aanschaf van een nieuwe telefoon, camera of tablet verdwijnt het oude device al snel in een kast of la. Zo heeft 46 procent van de Nederlanders twee tot vier ongebruikte elektronicaproducten thuis in de kast liggen. Dat het recyclen of verkopen van oude elektronica aan een refurbished aanbieder ook mogelijk is, is bij 65 procent van de mensen niet bekend, terwijl 65 procent van de mensen het aankopen van refurbished elektronica duurzaam vindt. Van de participanten die hebben aangegeven wel eens refurbished elektronica te hebben aangeschaft, houdt ruim de helft (54 procent) zich hier bovendien bewust mee bezig in het kader van duurzaamheid.

E-waste terugdringen

Als het aankomt op duurzame voornemens, is het daarom aan te raden eens te kijken welke ongebruikte devices nog in de kast liggen. Tim Fronzek, COO & medeoprichter van reBuy: “We staan er vaak niet bij stil dat alle gebruiksgoederen die we als consument in huis hebben, zoals elektronica, maar ook meubels, speelgoed en witgoed samen een enorme milieu-impact hebben. Het gunnen van een tweede leven aan spullen is daarom van groot belang en reBuy is opgericht om een bijdrage te leveren aan een dergelijke circulaire economie. Het is onze missie om de levenscyclus van consumentenelektronica te verlengen. Zo kunnen we samen e-waste terugdringen en ook in 2019 een bijdrage leveren aan een beter milieu.”

Wie in 2019 oude elektronica verkoopt, draagt niet alleen een steentje bij aan het milieu, maar kan vaak ook rekenen op een extra zakcentje. De aankoopprijs van reBuy hangt onder andere af van de categorie, het model en de conditie van het device. Zo kan er met de iPhone 7 32GB zwart € 295,- verdiend worden, en met de Sony PlayStation 4 (500 GB) €190,-.

Over het onderzoek

Het onderzoek betreft een steekproef en is uitgevoerd door CG Panel in opdracht van reBuy. In totaal hebben 1.034 Nederlanders van achttien jaar en ouder verschillende vragen beantwoord over duurzaam leven en de reputatie van refurbished producten. De looptijd van het onderzoek betrof acht dagen.

###

Over reBuy

reBuy koopt en verkoopt gebruikte elektronica om zo de levensduur van producten te verlengen en verborgen capaciteiten opnieuw bruikbaar te maken. reBuy werd in 2009 opgericht in Berlijn en is sinds 2017 ook actief in Nederland en Frankrijk. Inmiddels is het bedrijf met vijfhonderd medewerkers en meer dan vijf miljoen klanten uitgegroeid tot de Europese marktleider op het gebied van refurbished elektronica. reBuy’s visie is dat gebruikte elektronica wordt gezien als een bewust alternatief voor nieuw, zonder in te leveren op service en kwaliteit, maar natuurlijk wel met een mooi prijsvoordeel. Het verkopen gaat makkelijk en snel tegen een vaste prijs. De producten worden vervolgens via het reBuy-proces refurbished en met drie jaar garantie verkocht. In Nederland kan de consument kiezen uit zeven verschillende categorieën: telefoons, tablets en e-readers, consoles, MacBooks, camera’s en lenzen, wearables, en audio en hifi. In Duitsland worden ook media-artikelen verkocht, zoals boeken, dvd’s en games. Meer informatie over reBuy is te vinden op www.rebuy.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:

Progress Communications

Marieke van Heijst / Tessa Graus

Tel.: +31 (0)20 363 11 52  

E-mail: rebuy@progresscommunications.nl

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country