Kwaliteit, milieubewust en aantrekkelijk geprijsd: dit zijn de cadeaus die je deze feestdagen wilt geven

Amsterdam, 22 november 2018 - Wat geef jij dit jaar cadeau met de feestdagen? Je wilt je familie en vrienden natuurlijk blij maken met een cadeau waar ze écht iets aan hebben – de berg prullaria is al groot genoeg. Denk daarom eens aan refurbished elektronica. Het refurbishen, ofwel renoveren, van een product verlengt de levensduur ervan en bespaart zo waardevolle grondstoffen. Een milieubewuste aankoop dus, zonder dat je inlevert op service en kwaliteit. En dat tegen een prijs die je portemonnee veilig de dure decembermaand doorloodst.

Overweeg je een refurbished device cadeau te doen voor Sinterklaas of Kerstmis? Je bent niet de enige. reBuy vroeg ruim duizend Nederlanders naar hun mening omtrent tweedehands en refurbished producten. Ongeveer een derde van hen gaf aan te overwegen een refurbished device als cadeau te geven, dat wil zeggen een tablet, e-reader, console, handheld, smartphone, laptop, MacBook, camera of lens.

Met een refurbished device als cadeau kun je niet de mist ingaan. Elk apparaat is – voordat het in jouw winkelmandje belandt – grondig gecontroleerd door reBuy-experts. Bovendien krijg je ook nog eens drie jaar garantie op je aankoop. reBuy heeft dan ook al meer dan vijf miljoen tevreden klanten.  

296531 rebuy logistik 2 88093f large 1542893972

Uit het onderzoek van reBuy blijkt dat maar liefst 71 procent van de Nederlanders positief aankijkt tegen refurbished producten. Van de mensen die zelf weleens een refurbished product kochten, deed 87 procent dat vanwege de aantrekkelijke prijs. Voor nog eens 52 procent was de reden dat daar garantie op zit. 48 procent vindt refurbished een duurzame oplossing en 28 procent zegt een refurbished device gekocht te hebben vanwege de goede kwaliteit.

Maar wélk refurbished product moet je dan precies cadeau doen? reBuy geeft tips op basis van de top 10 van bestverkochte producten. Ga bijvoorbeeld voor de Apple iPad mini als je op zoek bent naar een tablet als sinterklaas- of kerstgeschenk. Liever een smartphone onder de boom leggen? In de top 10 staan meerdere Samsung-modellen, zoals de Samsung S7, maar vergeet ook de iPhone 7 Plus niet. Op basis van de bestverkochte gameconsoles tipt reBuy de Sony PlayStation 4. Of ga op de avontuurlijke toer en doe een GoPro-camera cadeau. De GoPro HERO5 Session is namelijk eveneens een van de tien bestverkochte producten bij reBuy.

Door een refurbished product cadeau te doen, zet je die dure periode dus om in een duurzame periode.

Over reBuy

reBuy koopt en verkoopt gebruikte elektronica om zo de levensduur van producten te verlengen en verborgen capaciteiten opnieuw bruikbaar te maken. reBuy werd in 2009 opgericht in Berlijn en is sinds 2017 ook actief in Nederland en Frankrijk. Inmiddels is het bedrijf met vijfhonderd medewerkers en meer dan vijf miljoen klanten uitgegroeid tot Europees marktleider op het gebied van refurbished elektronica. reBuy’s visie is dat gebruikte elektronica wordt gezien als een bewust alternatief voor nieuw, zonder in te leveren op service en kwaliteit, maar natuurlijk wel met een mooi prijsvoordeel. Het verkopen van eigen, gebruikte producten aan reBuy gaat makkelijk en snel tegen een vaste prijs. De producten worden vervolgens via het reBuy-proces refurbished en met drie jaar garantie verkocht. In Nederland kan de consument kiezen uit zeven verschillende categorieën: telefoons, tablets en e-readers, consoles, MacBooks, camera’s en lenzen, wearables, en audio en hifi. In Duitsland worden ook media-artikelen verkocht, zoals boeken, dvd’s en games. Meer informatie over reBuy is te vinden op www.rebuy.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:

Progress Communications

Marieke van Heijst / Tessa Graus

Tel.: +31 (0)20 363 11 52 

E-mail: rebuy@progresscommunications.nl

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country