Dit zijn de winnaars van start-upcompetitie Accenture Innovation Awards 2018

Amsterdam, 2 november 2018 – De winnaars van de Accenture Innovation Awards 2018 zijn bekendgemaakt. De awards van de jaarlijkse innovatiewedstrijd voor start-ups zijn dit jaar uitgereikt in acht categorieën: gezondheid, security, mobiliteit, voeding, klimaat, onderwijs, financiën en leven & werken. Per categorie waren vijf start-upfinalisten genomineerd.

295145 20181102%20winnaars%20accenture%20innovation%20awards a6fc74 large 1541177940

Met de Accenture Innovation Awards biedt Accenture beginnende ondernemers die zich richten op de Nederlandse markt, een podium voor hun innovatieve producten en oplossingen, en een netwerk om deze verder uit te rollen.

De finalisten kregen op vrijdag 2 november 2018 de kans hun concept te presenteren aan een jury, investeerders en accelerators. Op basis hiervan zijn de acht winnaars bekendgemaakt. In alle acht categorieën ontvangt de winnaar naast de award advies, workshops en mediawaarde van de verschillende partners van het evenement.

“Met de Accenture Innovation Awards ondersteunen we innovatieve ondernemers om hun oplossingen verder uit te rollen en koppelen we hen aan bedrijven, investeerders en accelerators”, zegt Kirsten Spahr van der Hoek, Innovation Lead van Accenture Nederland. “De Accenture Innovation Awards zijn een geweldige manier om op de hoogte te blijven van de laatste digitale innovaties, maar ook om nieuwe mogelijkheden en kansen te ontdekken die met de juiste impuls onze economie aanjagen.”

Dit zijn de winnaars in alle categorieën, die tijdens de Accenture Innovation Awards op 2 november 2018 bekend zijn gemaakt:

  • Voeding: SPONSH. Een temperatuurgevoelig, slim textiel, dat bij lage temperaturen hydrofiel wordt en grote hoeveelheden water uit lucht opneemt, zonder energie te verbruiken; als de luchttemperatuur stijgt geeft SPONSH het verzamelde water weer af.
  • Onderwijs: Incision Academy. Een platform waar chirurgen kennis en vaardigheden kunnen delen en verbeteren met behulp van video en AR/VR.
  • Mobiliteit: D-rail. Een systeem met sensoren om spoorwegen te analyseren om ongelukken en opstoppingen in het spoorverkeer te voorkomen.
  • Klimaat: RAW Paints. Deze organisatie heeft poederformules ontwikkeld voor diverse applicaties, die met toevoeging van water veranderen in hoge kwaliteit verf.
  • Security: QuantiCor. Cybersecurity-oplossingen voor het IoT voor middelgrote en grote ondernemingen, tegen onder andere krachtige kwantumcomputeraanvallen.
  • Financiën: Safened. Een digitale oplossing die organisaties in staat stelt om klanten snel te identificeren om fraude te voorkomen.
  • Leven & Werken: Expivi. Een 3D-productconfigurator om producten in de webwinkel in 360 graden te laten zien en zo een nieuwe winkelervaring te bieden.
  • Gezondheid: BI/OND: the versatile organ-on-chip. Deze organisatie tracht miniaturen van organen te creëren – zogenaamde organen-op-chips – om ziekteverloop te kunnen onderzoeken en aan een oplossing tot genezing te werken.

Winnaar Junior Innovation Challenge

Tijdens de Accenture Innovation Awards 2018 vond ook de finale van de Junior Innovation Challenge plaats. Bij deze innovatiewedstrijd worden jongeren tussen de 10 en 16 jaar uitgedaagd een oplossing te bedenken voor een alledaags probleem. Tien teams streden om de finaleplaats. HPE (Human Pressing Energy) – Amersfoortse Berg – kwam dit jaar als winnaar uit de bus, een technologie verwerkt in platen die reageren op de beweging van mensen en verkeer, waardoor energie wordt opgewekt. Deze platen kunnen onder de grond geïnstalleerd worden op plaatsen waar veel mensen en verkeer voorkomen. 

# # #

Over Accenture

Accenture is wereldwijd een toonaangevende dienstverlener met een uitgebreide reeks diensten en oplossingen op het gebied van strategie, advies, technologie, digitale en operationele dienstverlening. Door de combinatie van een ongeëvenaarde ervaring en specialisaties in meer dan veertig bedrijfstakken en voor alle bedrijfsdisciplines – ondersteund door ´s werelds grootste leveringsnetwerk – werkt Accenture op het snijvlak van bedrijfsleven en technologie, en helpt het klanten hun prestaties te verbeteren, die van duurzame waarde zijn voor hun aandeelhouders. Met 459.000 medewerkers die in meer dan honderdtwintig landen klanten bedienen, beïnvloeden de innovaties van Accenture de wijze waarop de wereld werkt en leeft. Kijk voor meer informatie op: www.accenture.nl.

Noot voor de redactie

Wilt u meer informatie over de Accenture Innovation Awards? Of wilt u een of meerdere start-ups of een Accenture-woordvoerder spreken? Neem dan contact op via onderstaande gegevens. Beeldmateriaal van de winnaars is op aanvraag verkrijgbaar.

Voor meer informatie

Progress Communications

Inger Hund

T: +31 (0)6 28 90 99 18

Tessa Bron

T: +31 (0)6 13 59 95 92

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country