Deposit Solutions als eerste Europese fintech-bedrijf lid van het World Economic Forum Centre for the Fourth Industrial Revolution

· Het centrum functioneert als global expertise-hub om het maximale uit de voordelen van technologie te halen

· Deposit Solutions, moederbedrijf van Savedo, is het eerste Europese fintech-bedrijf dat toetreedt tot het centrum

·  De pionier op het gebied van open banking voltooide onlangs een nieuwe investeringsronde van 100 miljoen dollar, met een waardering van 500 miljoen dollar

Amsterdam, 18 oktober 2018 – Deposit Solutions, pionier op het gebied van online banking en toonaangevend internationaal platform voor spaarproducten, is lid geworden van het World Economic Forum Centre for the Fourth Industrial Revolution, dat gevestigd is in San Francisco. Het Centre werkt samen met vooruitstrevende bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en experts over de gehele wereld, die beschikken over de omvang en ambitie om de governance van de vierde industriële revolutie in kaart te brengen. Deposit Solutions voltooide onlangs een investeringsronde van 100 miljoen dollar en is het eerste Europese fintech-bedrijf dat lid wordt van deze internationale hub.

Murat Sönmez, hoofd van het Centre for the Fourth Industrial Revolution Network: “De vierde industriële revolutie heeft invloed op alle sectoren en verandert de manier waarop mensen zaken doen. De bankiers- en fintech-bedrijven vormen daarop geen uitzondering. We zijn blij dat Deposit Solutions nu onderdeel uitmaakt van ons netwerk en ons zo helpt om een waardevolle bijdrage te leveren aan de discussie omtrent open banking en de toekomst van de sector.”

Met zijn open banking-platform introduceerde Deposit Solutions een belangrijke innovatie in de retail banking-sector. Dankzij de banking-as-a-service-technologie (BaaS) voor spaargelden kunnen banken retailfinanciering ophalen zonder over een eigen infrastructuur te beschikken, of hun eigen klanten spaarproducten van derden aanbieden. Bankklanten krijgen eenvoudig toegang tot eersteklasaanbiedingen en maximaliseren hun spaargeld zonder een nieuwe bankrekening te openen. Deposit Solutions bouwt zo een internationale markt voor spaargelden die voordelen biedt voor zowel banken en spaarders, als het financiële systeem in het algemeen door inefficiënties in de waardeketen te elimineren.

Tim Sievers, oprichter en CEO van Deposit Solutions: “Deposit Solutions deelt belangrijke kernwaarden met het World Economic Forum Centre. We zijn ervan overtuigd dat alle betrokken partners kunnen profiteren van financiële technologie, en samenwerking is de sleutel tot innovatie. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de discussie en voelen ons vereerd om deel uit te maken van het centrum.” 

###

Over Deposit Solutions

Deposit Solutions is een internationaal gerenommeerd fintech-bedrijf en het open banking-platform voor deposito’s. Zijn eigen open banking-technologie biedt een infrastructuur voor de internationale depositomarkt van 50 biljoen dollar, waarvan zowel banken als spaarders profiteren. Deposit Solutions brengt momenteel al meer dan zeventig banken in zestien verschillende landen in verbinding.

Bovendien heeft het bedrijf eigen B2C-verkooppunten (ZINSPILOT en SAVEDO) die geselecteerde stortingsaanbiedingen van haar partners rechtstreeks naar spaarders brengen. Deposit Solutions werd in 2011 opgericht door Tim Sievers en heeft momenteel 250 mensen in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hamburg, met additionele kantoren in Londen, Zürich en Berlijn. Deposit Solutions wordt ondersteund door toonaangevende technologie-investeerders als e.ventures, Vitruvian Partners, Greycroft, FinLab, Kinnevik, Peter Thiel, Top Tier Capital Partners, Apeiron Investment Group en Angel Investor Stefan Wiskemann. Kijk voor meer informatie op http://www.deposit-solutions.com.   

Over het World Economic Forum Centre for the Fourth Industrial Revolution Network

Het internationale netwerk van Centres for the Fourth Industrial Revolution brengt overheden, toonaangevende bedrijven, maatschappelijke organisaties en experts over de gehele wereld samen om innovatieve aanpakken met betrekking tot het beleid en de governance van technologie te co-ontwerpen en te toetsen. Het netwerk heeft als visie om de ontwikkeling en het gebruik van technologie vorm te geven, zodat de voordelen maximaal zijn en risico’s worden geminimaliseerd. Het netwerk ontwikkelt, implementeert en schaalt agile en mensgerichte pilotprojecten voor toepassingen door beleidsmakers, wetgevers en regelgevers overal ter wereld.

Voor meer informatie:

Progress Communications

Lianne van Dijk / Iris Vreekamp

+31 (0)20 363 11 52

Savedo@progresscommunications.nl

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country