Het belang van snelheid: wat Formule-1 en gamen gemeen hebben

Amsterdam, 11 oktober 2018 – Internet is voor een gamer wat een Formule 1 auto is voor een coureur: een onmisbaar onderdeel dat altijd in topconditie moet zijn. Waar de Formule-1 valt of staat met snelheid en precisie, is dat voor gamers net zo belangrijk. Tegenwoordig loggen de meeste gamers in op een server –  of het nu om een single- of multiplayer game gaat. Haperend internet of een trage verbinding zijn daarbij geen optie. Ook voor gamers kan een kleine stuurfout winst of verlies betekenen. Hoe getalenteerd hij ook mag zijn, Max Verstappen is nergens zonder zijn racewagen. Net zoals een gamer nergens is zonder een goede router. Maar wie denkt dat de vergelijking daar ophoudt, heeft het mis.

Stabiliteit

Vroeger hadden Formule 1-wagens nog het meest weg van een sigaar op wielen. Dat is nu wel anders. Het geavanceerde ontwerp zorgt ervoor dat de wagens ontzettend stabiel op de weg liggen. De kans om uit de bocht te vliegen, is daardoor een stuk kleiner en de snelheden liggen een stuk hoger. Een beetje vergelijkbaar met de internetstabiliteit die nodig is om een game te spelen. Uitval of haperingen kunnen funest zijn – niemand wil een game verliezen puur omdat ze uit het spel worden gegooid. Met de geïntegreerde high performance modem biedt de FRITZ!Box 7590 de beste verbindingskwaliteit en razendsnel internet voor je apparaten thuis. De 7590 wordt, net als een Formule 1-auto, regelmatig van updates voorzien, waardoor de stabiliteit behouden blijft en uitvalveiligheid van de verbinding is gewaarborgd.

Hqdefault

Snelheid

De snelheden in Formule-1 liggen zó hoog dat elk klein beetje vertraging je al van het podium kan stoten. Ook fervente gamers zullen zich in dit begrip kunnen vinden. Vooral bij snelle spellen, zoals Shooters kan latentie grote problemen veroorzaken. Op jouw scherm richt jij je wapen net op een tegenstander, terwijl deze in werkelijkheid al lang verdwenen is. Of erger: je wordt zelf onder vuur genomen, maar wanneer jij dit op je scherm kunt zien is de kogel al gevuurd. Game over. De regelmatige stabiliteits- en performanceverbeteringen van de FRITZ!Box 7590 en de consequente samenwerking van verschillende internetproviders zorgen voor optimale pings. Dit zorgt voor dat kleine beetje voorsprong dat je nodig hebt om te winnen.

Inhalen

Eén van de lastigste dingen in de Formule-1: een andere auto inhalen. Maar de introductie van technologieën, zoals KERS en DRS, biedt coureurs meer mogelijkheden – en maakt de sport nóg sensationeler. Kort gezegd bieden KERS en DRS coureurs de mogelijkheid om voor korte tijd te versnellen. Iets wat een groot verschil kan maken in het eindklassement. Een beetje vergelijkbaar met supervectoring, een techniek die de FRITZ!Box 7590 ondersteunt. Dankzij deze techniek worden internetsnelheden van 300 Mbit/s behaald en is supersnel gamen een feit. Een topscore is op deze manier zo gehaald.

Onderhoud

Een wagen die niet onderhouden wordt, kan net zo goed niet meedoen met de race. Het is niet voor niets dat de coureur een groot team van monteurs achter zich heeft staan en de pitstop gevuld is met datawetenschappers. Elk onderdeel moet perfect functioneren en in de pitstop telt elke seconde. Ook dat is met een router niet anders. Het missen van updates kan latentie, uitval en andere storingen veroorzaken. De FRITZ!Box 7590 wordt dan ook regelmatig met updates uitgerust, zodat je weer klaar voor de start bent en haperingen je niet van je winst kunnen beroven.

De FRITZ!Box 7590 alleen voor gamers? Zeker niet! Al is dit wel de beste keus voor de controller-kings en queens onder ons, vanwege de geïntegreerde modem, die zorgt voor de hoogste stabiliteit en laagste ping. Daarnaast zullen ook de QoS (Quality of Service)-settings en prioriteitsregels je altijd in de race houden. De nieuwste hardware-architectuur en de snelste aansluitingen maken van de 7590 een pro in het thuisnetwerk – en dus ook voor het streamen van een film. Of je nu wilt gamen, een filmmarathon houdt of aan het werk bent, met een topkwaliteit router begin jij altijd op poleposition.

293042 firstlook%20festival%20avm%20fritz%202 0bd1db large 1539251961

Onderschrift foto's: tijdens Firstlook Festival (6 en 7 oktober 2018) konden bezoekers zelf de kracht van een snelle internetverbinding ervaren. Hoe? Door te VR-racen in een heuse F1 race simulator, powered by FRITZ!.

###

Over AVM 

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedbandeindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De smarthomeproducten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Dankzij kosteloze updates krijgen alle FRITZ!-producten regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf in Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2017 met zevenhonderd medewerkers een omzet van 490 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.de, Facebook of bekijk het Twitter-kanaal en YouTube-kanaal.

 

Neem voor meer informatie contact op met: 

Progress Communications Lianne van Dijk / Tessa Graus

T : +31 (0) 20 363 1152

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country