De nieuwste innovaties van FRITZ! voor snelle DSL, Mesh WiFi, smarthome en telefonie

AVM stelt tijdens IFA 2018 drie nieuwe producten voor het thuisnetwerk voor. Met de FRITZ!Box 7530 voegt het een nieuwe DSL-router toe aan zijn portfolio voor snelle supervectoring 35b met snelheden tot 300 Mbps per seconde. De nieuwe FRITZ!Fon C6 is dan weer een allround telefoon voor telefonie én smarthometoepassingen. Tot slot maakt ook de FRITZ!Repeater 3000 zijn debuut tijdens IFA. Deze nieuwe Mesh-repeater met drie radio-units (2,4 GHz en 2 x 5 GHz) voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van draadloze LAN-verbindingen voor veel mobiele apparaten.

AVM schenkt bij zijn stand op IFA veel aandacht aan het nieuwe besturingssysteem FRITZ!OS 7. Deze belangrijke update is al beschikbaar voor een aantal FRITZ!Box-modellen, waaronder voor DSL- en kabelverbindingen, en bevat meer dan 77 nieuwe functionaliteiten en verbeteringen voor Mesh WiFi, smarthome en telefonie.

Leer de nieuwe FRITZ!-producten kennen op IFA bij  stand 109 in hal 17.

288742 avm fritzbox 7590 supervectoring 9a8728 original 1535708880

FRITZ!Box 7530: maak kennis met snelle DSL-verbindingen

De FRITZ!Box 7530 met zijn compacte behuizing wordt tijdens IFA voor de allereerste keer losgelaten op het grote publiek. Net als AVM’s vlaggenschip – de FRITZ!Box 7590 – is dit elegante instapmodel te gebruiken bij alle DSL-verbindingen en is hij uitermate geschikt voor snelle supervectoring-verbindingen. De FRITZ!Box 7530 is uitgerust met een 2 x 2 dual-band wireless AC + N in de 2,4 GHz- en 5 GHz-banden, vier gigabit LAN-poorten en een snelle USB-poort. Dankzij het DECT-basisstation voor telefoon- en smarthometoepassingen en een poort voor analoge telefonie zorgt de FRITZ!Box 7530 voor gemak in het thuisnetwerk.

FRITZ!Fon C6: slim telefoneren

Met de nieuwe FRITZ!Fon C6 brengt AVM een nieuwe, allround telefoon op de markt voor telefonie en smarthome. Deze draadloze telefoon combineert veel functies met een modern, wit design. Dankzij zijn ergonomische design ligt de FRITZ!Fon C6 goed in de hand en ook de look-and-feel van het toetsenbord is vernieuwd, waardoor hij nu nog makkelijker te gebruiken is. Hij beschikt bovendien over alle bekende FRITZ!Fon-highlights, waaronder HD-telefonie, antwoordapparaat en meerdere telefoonboeken. Slimme functies, zoals smarthometoepassingen, internetradio, e-mailinbox, babymonitor en alarm, maken van de FRITZ!Fon C6 op elk moment een manusje-van-alles, met een krachtige batterij die zorgt voor 16 uur gespreks- en 12 dagen stand-bytijd. Bovendien kunnen er in combinatie met FRITZ!OS 7 vijf verschillende ringtones toegevoegd worden.

FRITZ!Repeater 3000: fantastische WiFi-snelheden al direct waar je bent

Met de FRITZ!Repeater 3000 breidt AVM zijn portfolio van Mesh-producten voor high-performance Mesh WiFi-netwerken uit. Om WiFi in alle uithoeken van grote huizen en kantoren te garanderen, is hij uitgerust met drie radio-units met smart Mesh-repeating en twee gigabit LAN-poorten. De nieuwe repeater zendt gelijktijdig uit in de 2,4 GHz- en 5 GHz-frequenties. Het extra 5 GHz-kanaal is ideaal om alle apparaten in het Mesh-netwerk te verbinden met de FRITZ!Box en laat Mesh-routers en -repeaters met elkaar communiceren. De Mesh-repeater maakt slim gebruik van het volledige draadloze spectrum. Daardoor beschikken gebruikers altijd over stabiele verbindingen met hoge datadoorvoer voor gamen, streamen of mailen. Innovatieve WiFi-technologieën, zoals band steering, inclusief idle steering (11v, 11k), zorgen ervoor dat smartphones en tablets sneller van frequentie wisselen – ook voor bestaande verbindingen. Ongeacht of tablets of smartphones dichtbij de Mesh-repeater zijn, de FRITZ!Repeater 3000 vult de ruimte met WiFi. De nieuwe Mesh-repeater kan overal worden geplaatst en wordt met een druk op de knop verbonden met het FRITZ!-thuisnetwerk. Ook heeft hij, ondanks de hoge prestaties van de repeater, een indrukwekkend laag stroomverbruik. Samen met de krachtige en indrukwekkende FRITZ!WLAN Repeater 1750E maakt de FRITZ!Repeater 3000 AVM’s portfolio van Mesh-producten voor hoge draadloze prestaties compleet.   

Uitrol van FRITZ!OS 7 voor DSL en kabel

De nieuwe systeemupdate FRITZ!OS 7 is op dit moment al beschikbaar voor een aantal FRITZ!Box-modellen, waaronder voor DSL en kabel. De nieuwe update geeft gebruikers meer dan 77 updates en verbeteringen voor hun FRITZ!Box. Ze kunnen nu bijvoorbeeld een extra FRITZ!Box in hun Mesh-netwerk integreren – inclusief de WiFi-, telefonie- en smarthome-interfaces – en de WiFi uitbreiden door het hele huis. De update biedt hoge snelheden en beter WiFi-bereik en -veiligheid, waardoor het FRITZ!-thuisnetwerk nog beter en gebruiksvriendelijker wordt. Dankzij de update zijn gebruikers nu ook in staat om smarthomeapparaten van andere fabrikanten te installeren, mits ze compatibel zijn met de FRITZ!Box. Ook nieuw zijn onder andere de open FRITZ!-hotspot, regelmatige MyFRITZ!-rapporten per e-mail, betere prestaties voor FRITZ!NAS, het nog betere gebruiksgemak voor FRITZ!Fon en de mogelijkheid om smarthometemplates aan te maken.

Snelle DSL dankzij drie FRITZ!Box-modellen die supervectoring 35b ondersteunen

DSL-netwerken behalen ondertussen snelheden tot 300 Mbps. Om optimaal gebruik te maken van deze supersnelle verbindingen, hebben gebruikers compatibele apparaten nodig. AVM biedt met de FRITZ!Box 7590, 7581 en de FRITZ!Box 6890 LTE drie nieuwe routers die ultra-fast DSL-technologie ondersteunen. Dankzij verbeteringen in het frequentiebereik van 17 MHz naar 3 MHz en de nieuwste vectoring-technologie kunnen met supervectoring 35b downloadsnelheden tot 300 Mbps en uploadsnelheden tot 50 Mbps per seconde worden bereikt.

Specificaties:

FRITZ!Box 7530

 • Ondersteunt ADSL, VDSL, VDSL-vectoring, supervectoring 35b tot 300 Mbps.
 • 2 x 2 dual-band Wireless AC+N met Multi-User MIMO (866 Mbps + 400 Mbps).
 • 4 gigabit LAN-aansluitingen en een USB-poort voor opslagmedia.
 • DECT-basisstation voor telefoon en smarthometoepassingen, analoge aansluiting.
 • FRITZ!OS met kinderslot, mediaserver, FRITZ!NAS, WiFi-gastentoegang, MyFRITZ!.
 • Optionele internetverbinding via gigabit WAN-aansluiting voor flexibel bedrijf op kabel- of glasvezelmodems.
 • Compacte FRITZ!Box met modern wit ontwerp en laag energieverbruik (6 watt).

FRITZ!Fon C6

 • Draadloze DECT-telefoon met veel smarthome- en andere toepassingen voor groter gebruiksgemak.
 • Hoge spraakkwaliteit dankzij HD-telefonie en full-duplex handsfree communicatie.
 • Internetradio, e-mailinbox, handsfree bellen, babymonitor, alarm, wisselen tussen telefoongesprekken, conferencecall met drie partijen.
 • Hoge-resolutie kleurenbeeldscherm, verlicht toetsenbord, hoofdtelefoonaansluiting.
 • Spraakberichten worden gecodeerd tot aan aflevering voor betere beveiliging.
 • Telefoonboek voor 300 contacten, onlinecontacten en meerdere antwoordapparaten.
 • Bedient FRITZ!Box-functies inclusief wireless LAN-switch, smarthometoepassingen, afspeelfunctie voor mediaserver.
 • Weergave van livebeelden van webcams of intercomsystemen inclusief functie voor het openen van de deur.
 • 16 uur gesprekstijd, tot 12 dagen stand-bytijd.
 • Licht-, nabijheids- en bewegingssensoren voor energiezuinige weergave.
 • Volumeregelknoppen aan de zijkant van de handset.

FRITZ!Repeater 3000

 • High-performance Mesh-repeater voor breed scala van toepassingen en snelle datadoorvoer in het draadloze netwerk.
 • Uitgerust met drie radio-units die werken met zowel 2,4 GHz als 5 GHz (maximumsnelheid van 400 Mbps bij 2,4 GHz (2 x 2), 866 Mbps bij 5 GHz (2 x 2) en 1733 Mbps bij 5 GHz (4 x 4)).
 • Verbonden met een router/FRITZ!Box via de speciale 5 GHz-band met maximaal 4 x 4 (uplink), met een onafhankelijk tweede toegangspunt in de 5 GHz-band (2 x 2) voor verbinding met WiFi-apparaten.
 • Vergroot snel en eenvoudig het bereik van elk draadloos netwerk.
 • Eenvoudige installatie (met een druk op de knop).
 • Behoudt de naam van het draadloze netwerk en het wachtwoord van het bestaande draadloze netwerk (op elke draadloze router via WPS), wat betekent dat er geen wijzigingen in de draadloze apparaten aangebracht hoeven te worden.
 • Overal geweldige draadloze prestaties dankzij band steering inclusief idle steering.
 • 2 x gigabit LAN-aansluitingen voor bekabelde netwerkapparaten.
 • Kleurleds geven de verbindingsinstellingen en verbindingskwaliteit aan; met de FRITZ!-app kunnen WLAN-gebruikers ook de beste positie vinden voor hun draadloze verbinding.
 • Vertical Repeater (8,8 x 13,6 x 18,4 cm) die overal in huis of op kantoor kan worden geplaatst.
De voordelen van Mesh WiFi in combinatie met FRITZ!
 1. Perfecte draadloze LAN-verbinding, zelfs wanneer structurele omstandigheden niet optimaal zijn (dikke muren of plafonds).
 2. Thuisnetwerk uit te breiden met draadloze repeater, Powerline-apparaat en FRITZ!Box.
 3. Met een druk op de knop nieuwe Mesh-repeaters in te stellen.
 4. Niet nodig om de instellingen op eindapparaten aan te passen: de naam en het wachtwoord van het draadloze netwerk blijven hetzelfde.
 5. Uitstekend WiFi-signaal en hoge datadoorvoersnelheden door het gehele huis of kantoor dankzij de automatische kanaalselectie en client steering.
 6. Ideale basis voor de beste video- en tv-kwaliteit dankzij geoptimaliseerde streaming en multicast.
 7. Gebruikers kunnen hun Mesh-netwerk centraal beheren via de FRITZ!Box inclusief automatische updates voor Mesh-producten.
 8. Bij aankoop de nieuwste en beste WiFi- en apparaatbeveiliging inclusief automatische updates en kinderslot.
 9. Extra draadloze LAN-gastenverbindingen als een open hotspot of privéhotspot, veilig gescheiden van het thuisnetwerk.
 10. Smarthome-, telefonie- en DECT-functies in het Mesh-netwerk zijn uit te breiden.
 11. De FRITZ!App WLAN: overzicht van de draadloze LAN-verbinding van het thuisnetwerk.

##

Over AVM 

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedbandeindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De smarthomeproducten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Dankzij kosteloze updates krijgen alle FRITZ!-producten regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf in Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2017 met zevenhonderd medewerkers een omzet van 490 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.de, Facebook of bekijk het Twitter-kanaal en YouTube-kanaal.

Meer informatie

Progress Communications

Lianne van Dijk & Tessa Graus

FRITZ@progresscommunications.nl

Tel: 020 363 11 52

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country