FRITZ!OS 7: meer Mesh, meer smarthome en meer telefonie – 77 redenen voor een update

Amsterdam, 22 augustus 2018 – FRITZ! introduceert FRITZ!OS 7: de nieuwste update van het besturingssysteem voor FRITZ!-producten. Deze update bevat meer dan 77 nieuwe functies en verbeteringen voor Wifi, Mesh, smarthome, telefonie en internet. De nieuwe versie van FRITZ!OS is al te downloaden voor gebruikers van de FRITZ!BOX 7590 en is binnenkort beschikbaar voor andere FRITZ!-producten. Gebruikers kunnen vanaf nu een extra FRITZ!Box in hun Mesh-netwerk integreren, inclusief WiFi- , telefonie- en smarthome-interfaces. Zo is er in elke hoek van het huis WiFi. Dankzij de update bereiken gebruikers hogere snelheden en beter WiFi-bereik en -beveiliging, waardoor hun FRITZ!-thuisnetwerk nog efficiënter wordt. Daarnaast kunnen gebruikers smarthomeapparatuur van andere fabrikanten installeren, zolang ze compatibel zijn met de FRITZ!Box. Andere nieuwe functionaliteiten zijn de open FRITZ!-hotspot, regelmatige MyFRITZ!-rapporten via e-mail, verbeterde FRITZ!NAS-prestaties en meer gebruiksgemak voor FRITZ!Fon.

De belangrijkste updates op een rij. 

1. Verbeterde WiFi-prestaties 

FRITZ!OS 7 ondersteunt WiFi-standaarden 802.11v en k voor Band Steering (Idle Steering). Zo kunnen moderne WiFi-devices, zoals smartphones, sneller van frequentieband wisselen – ook bij bestaande verbindingen. Daarnaast toont de grafische Mesh-weergave op de FRITZ!Box-gebruikersinterface nu informatie over de verbindingskwaliteit voor draadloze telefoons. Ook wordt hier weergegeven of er updates voor FRITZ!-producten in het thuisnetwerk beschikbaar zijn. Als automatische updates zijn ingeschakeld, worden FRITZ!WLAN Repeater- en FRITZ!Powerline-producten automatisch geüpdatet. 

2. Extra gebruiksgemak en snelheid voor WiFi 

De nieuwe ‘Zero Wait DFS’-functie verkort de wachttijd in de 5 GHz-band bij weer- en vliegtuigradar aanzienlijk en zorgt bovendien voor een perfecte verbinding. Met de update vergroot AVM zijn potentiële bandbreedte voor radiokanalen voor 4x4-routers, zoals de FRITZ!Box 7590 van 80 naar 160 megahertz. De nieuwste WiFi-apparaten, zoals laptops, bereiken hiermee nog hogere datasnelheden. De hogere datadoorvoersnelheid is ook merkbaar voor WiFi-apparaten met 2x2-antennes. 

3. Mesh Reloaded: FRITZ!Box geüpdatet voor WiFi, telefoons en smarthometoepassingen 

Met FRITZ!OS 7 kunnen extra FRITZ!Boxen als Mesh-repeater worden gebruikt. Naast FRITZ!WLAN Repeaters en FRITZ!Powerline-apparaten zijn andere FRITZ!Box-modellen makkelijk in een Mesh-netwerk te integreren. Daardoor ondersteunen telefonie en smarthome via de extra FRITZ!Box-apparaten voor het eerst Mesh. 

4. Open FRITZ!-hotspot 

Dankzij deze FRITZ!OS-versie is het aanmaken en gebruiken van een FRITZ!-hotspot eenvoudiger dan ooit. Voorzie gasten van gratis internettoegang, waarbij gebruikers zelf beslissen of ze deze met een wachtwoord beveiligen.  

5. DECT HAN FUN-integratie voor nog meer smarthomeapparatuur 

Met deze update breidt AVM ondersteuning voor het HAN FUN-protocol (Home Area Network FUNctional) en de DECT ULE wireless-standaard verder uit. Naast FRITZ!DECT-producten kunnen nu ook apparaten van andere fabrikanten die HAN FUN ondersteunen, met een FRITZ!Box worden gebruikt.  

6. Nog eenvoudigere smarthome-instellingen 

Met FRITZ!OS 7 is het nu ook mogelijk om smarthometemplates te creëren. Die kunnen gebruikt worden om meerdere apparaten te configureren en te bedienen voor verschillende scenario’s. Zo kunnen gebruikers met flexibele werktijden verschillende smarthometemplates aanmaken en hier eenvoudig tussen schakelen.    

7. MyFRITZ!: nieuwe rapporten en meer informatie over het thuisnetwerk 

Veel FRITZ!Box-gebruikers loggen in op MyFRITZ! (myfritz.net) om toegang te krijgen tot verschillende diensten, zoals antwoordapparaten, oproeplijsten, FRITZ!NAS- en smarthomefuncties. FRITZ!OS 7 activeert MyFRITZ! eenvoudiger dan ooit. Verder krijgen gebruikers met FRITZ!OS 7 niet langer browserwaarschuwingen als ze op afstand inloggen in hun FRITZ!Box. 

8. Veel nieuwe functies voor FRITZ!Fon 

FRITZ!Fon-gebruikers kunnen nu tot vijf eigen ringtones toevoegen. Daarnaast zijn FRITZ!Box-updates direct vanaf een FRITZ!Fon uit te voeren. Ook draadloze-gastentoegang en smarthomeapparaten zijn via een FRITZ!Fon te activeren. Dat kan desgewenst met pincodebeveiliging. 

9. Verbeterde FRITZ!NAS-prestaties 

Bij aansluiting van een USB-stick of harde schijf op een FRITZ!Box die is geformatteerd met het NTFS-bestandssysteem, zorgt FRITZ!OS 7 voor hogere snelheden bij de gegevensoverdracht. Verder is de FRITZ!NAS-webinterface voorzien van een nieuw design en wordt automatisch geoptimaliseerd voor de juiste schermgrootte. 

10. FRITZ!OS – makkelijkere installatie van een nieuwe FRITZ!Box 

Gebruikers die een nieuwe FRITZ!Box installeren, kunnen de instellingen van hun oude FRITZ!Box nu nog makkelijker importeren. Zij hoeven hun AVM DECT-apparaten, zoals telefoons en verwarmingsregulatoren, niet langer handmatig te integreren. Dankzij de verbeterde registratiemodus worden alle bekende DECT-apparaten direct aan de nieuwe FRITZ!Box gekoppeld nadat de gebruiker de instellingen heeft geïmporteerd. Dit kan vanuit de FRITZ!Box-gebruikersinterface en is maar één keer nodig. 

##

Over AVM  

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedbandeindapparaten voor DSL, kabel, LTE en glasvezel. De smarthomeproducten, die met de standaarden WiFi, DECT en Powerline werken, zorgen voor een intelligent en veilig thuisnetwerk. Met het besturingssysteem FRITZ!OS kunnen alle FRITZ!-producten eenvoudig worden bediend. Dankzij kosteloze updates krijgen alle FRITZ!-producten regelmatig nieuwe functies voor meer comfort en veiligheid. FRITZ! is in Duitsland het toonaangevende merk voor het thuisnetwerk. Het bedrijf in Berlijn, dat in 1986 werd opgericht, investeert al vanaf het begin in eigen ontwikkeling voor veilige en innovatieve producten voor de breedbandaansluiting. De communicatiespecialist behaalde in 2017 met zevenhonderd medewerkers een omzet van 490 miljoen euro. Vind meer informatie over AVM en de producten op de website nl.avm.de, Facebook of bekijk het Twitter-kanaal en YouTube-kanaal.

Highres beeldmateriaal kunt u hier downloaden.

Meer informatie

Progress Communications

Accountteam AVM (FRITZ!)

Lianne van Dijk

Email: FRITZ@progresscommunications.nl

Tel: 020 363 11 52

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country