Datto kondigt nieuwe functies aan om MSP’s nog betere dienstverlening te bieden

Het bedrijf lanceert levenslange garantie voor netwerkproducten, en nieuwe functies voor MSP’s in de vorm van tools die nodig zijn voor groei en efficiëntie tijdens DattoCon18

Amsterdam, 20 juni 2018 – Datto, de wereldwijd toonaangevende leverancier van IT-oplossingen via managed service providers (MSP’s), introduceert verschillende nieuwe productverbeteringen om MSP-partners nog beter van dienst te kunnen zijn. De nieuwe functies bestaan uit Rapid Rollback, een baanbrekende tool voor serverherstel, verbeteringen voor de Autotask PSA Taken-gebruikersinterface en een nieuwe, levenslange garantie voor alle accesspoints, switches en managed power devices van Datto.

“Bij Datto ligt de focus altijd op onze MSP-partners. Met de functies die we nu tijdens DattoCon bekendmaken, kunnen ze nog makkelijker betrouwbare, schaalbare diensten leveren en zo hun business doen groeien”, zegt Austin McChord, CEO en oprichter van Datto. “Met ons brede productportfolio blijven we MSP’s kansen bieden om nieuwe klanten aan te trekken en diepere relaties met bestaande klanten te ontwikkelen. Dankzij ons open-ecosysteem kunnen onze partners de tools kiezen, die het best passen bij hun behoeften – ook als dat niet onze eigen tools zijn.”

Er worden onder andere verbeteringen aangebracht aan het Business Continuity and Disaster Recovery-platform (BCDR).

●        Rapid Rollback: zet bestandssystemen terug naar functionerende staat wanneer grote, ongewenste veranderingen zijn doorgevoerd zonder dat hiervoor de gehele machine een nieuw image nodig heeft. De tool voert vergelijkingstests uit tussen bestaande bestandssystemen en de laatste back-up om zo automatisch alleen de veranderde bestanden in de image te ontdekken en te herstellen. Dat scheelt de MSP veel tijd.

●        Advanced Backup Verification: een serie automatische controles om gebruikers honderd procent vertrouwen te geven in hun back-ups, waaronder systeemintegriteit, volume, VSS-checks, Application and Service Verification en ondersteuning voor op maat gemaakte verificatiescripts.

●        Autotask PSA Integration: stelt MSP’s in staat om hun volledige Datto Continuity-aanbod direct vanuit hun Autotask PSA te beheren met behulp van Datto-dashboardtemplates en een nieuwe ticketcategorie voor Datto devices.

Ook de Autotask Professional Services Automation-gebruikersinterface (PSA) wordt continu verbeterd. De meest recente updates zijn:

●        nieuwe taak-gebruikersinterface: inclusief een complete revisie van de projectmanagementervaring met nieuwe taakcategorieën, tijdlijnen, checklists en inzichten;

●        native mobiele iOS-applicatie: stelt managers in staat om hun dashboards in te zien en zo overal op de hoogte te blijven van hun continu veranderende organisatie.

Op basis van marktonderzoek en input van partners verandert Datto de naam van Endpoint Management – de Autotask-remote monitoring en management-tool (RMM) – in Datto RMM, met updates als:

●        rapportages: nieuwe flexibiliteit stelt klanten in staat om nauwkeurige rapportages te creëren zonder hiervoor vanaf nul te hoeven beginnen. Dit biedt MSP’s en hun klanten helder inzicht in de status van geleverde diensten;

●        antivirus en detectie van patchstatus: één versie van de waarheid voor antivirus- en patchstatus voor elk beheerd apparaat, wat MSP’s tijd scheelt;

●        ticketing voor eindgebruikers: deze verbeteringen geven gebruikers de mogelijkheid om direct vanuit het systeemvak naadloos tickets te creëren en deze direct in Autotask PSA te zetten. Dat verkort de reactietijd op tickets en verhoogt de klanttevredenheid.

Datto Networking verwerkte feedback van MSP’s naar nieuwe programma’s, nieuwe functies en nieuwe producten, waaronder:

●        levenslange garantie: accesspoints, switches en managed power devices van Datto zijn per direct leverbaar met levenslange garantie. Deze garantie geldt ook met terugwerkende kracht op de apparaten die aangeschaft zijn onder het Datto Networking-merk;

●        Datto Networking-mobiele app: stroomlijnt netwerkimplementaties en -beheer voor MSP’s, zodat zij gegevens van alle accesspoints, switches, managed power devices en klanten kunnen bekijken en monitoren, waaronder de status van het device, bandbreedte en energiegebruik. De app is nu verkrijgbaar in de Google Play Store;

●        AP62: Datto’s next-generation draadloze accesspoints zijn onderdeel van het AP42-productaanbod van het bedrijf. Hiermee is de overgang van Datto naar de 802.11ac Wave 2-accessspoints voltooid;

●        E24: de nieuwe E24-switch vervangt het vorige E24-model en beschikt over twee 10 GB SFP Uplink-poorten en een verhoogd PoE-budget van 410W.  

Ook worden er updates en nieuwe functies doorgevoerd in Autotask Workplace, Autotask Endpoint Backup en Datto Drive.

●        Autotask Workplace: verbeteringen die het synchroniseren van documenten en delen van producten gebruiksvriendelijker en veiliger maken voor zowel MSP’s als zakelijke gebruikers, waaronder verbeterde Office 365-integratie, beter loggen en rapporteren, bewerkbare pdf’s en tweefactor-authenticatie.

●        Autotask Endpoint Backup: updates in prestaties, beveiliging en rapportages, zoals sneller uploaden van grote back-ups, meldingen op basis van beleid en tweefactor-authenticatie, maken het product sneller en veiliger voor eindgebruikers.

●        Datto Drive: de nieuwste versie biedt nauwkeurige wachtwoordhandhaving, beter meldingenbeheer en snellere klantprestaties.

Deze nieuwe functies en meer nieuws over de groei van het bedrijf werden bekendgemaakt tijdens DattoCon18 in Austin, Texas (VS) – het grootste open-ecosysteemevenement ter wereld voor MSP’s. Ga voor meer informatie over de nieuwste productupdates van Datto naar https://www.datto.com/.

Over Datto  

Datto beschermt bedrijfsgegevens en biedt tienduizenden snelgroeiende bedrijven over de gehele wereld een veilige verbinding. Datto’s Total Data Protection-oplossingen zorgen voor probleemloze toegang tot bedrijfsgegevens op locatie, onderweg en in de cloud. Door de bundeling met Autotask zijn ook businesssoftware en endpoint management geïntegreerd. Wereldwijd vertrouwen duizenden IT-dienstverleners op Datto’s combinatie van toonaangevende technologie en toegewijde dienstverlening, die er samen voor zorgen dat bedrijven ‘always on’ zijn. Het hoofdkantoor van Datto wereldwijd staat in Norwalk, Connecticut (VS). Het Europese hoofdkantoor staat in Reading, Engeland. Andere vestigingen bevinden zich in Rochester, Boston, Portland, Toronto, Londen, Singapore, Sydney, Frankfurt en Amsterdam. Bezoek https://www.datto.com/ voor meer informatie.  

Perscontact  

Progress Communications  

Inger Hund & Tessa Bron

T. 020 363 11 52  

 

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country