Onderzoek Indeed: vraag naar medewerkers distributiecentra stijgt met ruim tachtig procent

●       Distributiecentramedewerkers het meest gevraagd in Noord-Brabant

●       Meeste vraag naar magazijnmedewerkers, logistiek medewerkers en orderpickers

●       Aantal kliks op vacatures in distributiesector slechts met zes procent gestegen

Amsterdam, 24 mei 2018 De vraag naar medewerkers voor distributiecentra steeg de afgelopen twee jaar met ruim tachtig procent. Dat blijkt uit cijfers van Indeed, de nummer 1-vacaturesite ter wereld. Het bedrijf nam het aantal vacatures voor functies in de distributiesector in de periode van maart 2016 tot maart 2018 onder de loep. Opvallend is dat in dezelfde periode het aantal kliks op dergelijke vacatures maar met zes procent gestegen is; er worden dus veel meer vacatures geplaatst dan dat werkzoekenden geïnteresseerd zijn in de betreffende functies.  

Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux: “Naar verwachting blijft de distributiesector de komende jaren groeien. Het aantal webshops, en hiermee de hoeveelheid aankopen, is stijgende. Dit zie je met name terug in de regio West-Brabant, al jarenlang met stip de logistieke hotspot in ons land. Door de gunstige vestigingsomstandigheden in Nederland zijn daarnaast veel bedrijven actief aan de Nederlands-Belgische grens.”

280864 indeed warehousing 2e0fcc large 1527149800

Meeste vacatures in Noord-Brabant

Nederland is, logistiek gezien, gunstig gelegen met een kwalitatief goede infrastructuur. Daarbij is Nederland ten opzichte van België een goede keuze als het gaat om loonkosten en wetgeving rondom nachtwerk. Van alle Nederlandse provincies is er in Noord-Brabant de meeste vraag naar medewerkers in distributiecentra, zo blijkt uit de data van Indeed. Ruim een kwart (25,4 procent) van alle vacatures in deze provincie is dit jaar afkomstig uit deze sector. Na Noord-Brabant is er veel vraag voor medewerkers in deze sector in Zuid-Holland (17,7 procent) en Gelderland (13,5 procent).

De cijfers komen overeen met de locaties van grote distributiecentra. Uit een rapport van makelaarsorganisatie NVM Business blijkt dat de hoeveelheid logistiek vastgoed in ons land spectaculair groeit. Tilburg beschikt over de meeste vierkante meters logistiek vastgoed. Dit sluit aan bij de analyse van Indeed, waaruit blijkt dat Noord-Brabant de lijst van meeste vacatures aanvoert.

Naast Noord-Brabant zien we ook een toename van distributiecentra in andere zuidelijke en oostelijke provincies. Met name de grote distributiecentra met oppervlaktes van ruim 40 duizend vierkante meter blijven daar toenemen. De laatste vijf jaar zijn er 36 superwarehouses bijgekomen, en de verwachting is dat dit in de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Behoefte aan magazijnmedewerkers

Binnen de distributiesector blijken bedrijven vooral op zoek te zijn naar magazijnmedewerkers (35,1 procent). Ook aan logistiek medewerkers (22,9 procent), orderpickers (13,3 procent), heftruckchauffeurs (11,2 procent) en bijrijders (vier procent) is veel behoefte. Poos: “Een deel van die medewerkers werkt ’s nachts. De reden hiervoor is dat webwinkels steeds snellere leveringen aanbieden. Om ervoor te zorgen dat consumenten een besteld product de volgende dag al in huis hebben, is er in de magazijnen van webwinkels en bezorgdiensten steeds meer behoefte aan personeel om bestellingen ’s nachts te verwerken.”

###

Over Indeed

Meer mensen vinden banen op Indeed dan waar dan ook. Indeed is de nummer 1-vacaturesite ter wereld en helpt werkzoekenden in meer dan zestig landen en in 28 talen bij het vinden van miljoenen vacatures via de (mobiele) website of de Indeed-app. Maandelijks bezoeken meer dan 200 miljoen mensen Indeed voor het zoeken naar vacatures, het plaatsen van hun cv en het onderzoeken van bedrijven (bronnen: SilkRoad & iCIMS). Ga voor meer informatie naar Indeed.nl/about.

Voor meer info

Progress Communications

Inger Hund / Corinna Peekel

Tel.: 020 363 11 52

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country