DMP introduceert nieuwe, beheerde object storage-dienst

DMP CloudDrive Object gebaseerd op geavanceerde NetApp AltaVault- en StorageGRID-technologie

Zeist, 14 februari 2018 – Datamanagementspecialist DMP breidt zijn dienstenportfolio uit met een  oplossing voor object storage. Met DMP CloudDrive Object speelt het bedrijf in op de toenemende vraag in de markt naar kosteneffectieve en schaalbare opslag van data.

De kracht van CloudDrive Object is, dat organisaties de dienst op basis van een prijs per TB per maand kunnen afnemen. Daarnaast is object storage end-to-end geïntegreerd in het dienstenportfolio van DMP. Het bedrijf heeft deze dienst ontwikkeld op basis van de NetApp StorageGRID-technologie en maakt daarnaast ook gebruik van de NetApp AltaVault-softwareoplossing. NetApp is marktleider op het gebied van hoogwaardige storageoplossingen.

Object storage komt tegemoet aan de behoefte binnen organisaties om grote volumes aan ongestructureerde data snel en effectief op te slaan en te ontsluiten. Bij object storage wordt data niet als bij bestandsopslag hiërarchisch opgeslagen, maar in één grote datapool. Hierdoor is object storage in tegenstelling tot traditionele bestandssystemen onbeperkt schaalbaar.

DMP CloudDrive Object is honderd procent compatibel met het S3-Storage-protocol en kan ook overweg met Swift, het OpenStack-alternatief voor object storage. Daarnaast is de oplossing volledig integreerbaar met alle NetApp-storageoplossingen, waaronder FabricPool, Office 365 Cloud Control en SolidFire. Klanten kunnen data direct in de object-cloud plaatsen en ontvangen Nederlandstalige support. De data blijft gegarandeerd binnen de Nederlandse landsgrenzen en is tevens uit te wisselen met andere storageproviders, zoals Amazon, Azure en Google.  

“Met deze nieuwe dienst spelen we in op een toenemende behoefte van bedrijven naar effectieve en schaalbare storage”, zegt Casper van Vliet, consultant bij DMP. “Organisaties kunnen met onze object-oplossing bovendien hun fileshare-omgevingen beter te beheren maken. Uit eigen onderzoek weten we dat 75 tot tachtig procent van data op deze omgevingen niet of zeer beperkt wordt gebruikt. Toch willen organisaties deze data niet kwijt. Dat zorgt ervoor dat het maken van back-ups steeds meer tijd kost en dat dit soort systemen steeds moeilijker te beheren is. Hiervoor ontwikkelden we onze DMP Cloud NAS-oplossing. Die zorgt ervoor dat alle documenten en bestanden waar gebruikers in werken, altijd, direct en snel benaderbaar zijn, zoals ze gewend zijn van hun fileserver. Het Cloud NAS-systeem integreert probleemloos in bestaande omgevingen. Alle filedata wordt opgeslagen in de DMP-cloud en oude data blijft in de cloud totdat die geraadpleegd wordt. Deze oplossing maakt fileservices weer hanteerbaar en zorgt er bovendien voor dat er automatisch een back-up van de data in de cloud wordt opgeslagen.”

DMP biedt DMP CloudDrive Object aan als een opzichzelfstaande dienst en als onderdeel in zijn DataManagement-as-a-Service-dienstenportfolio (DMaaS). Met DMaaS biedt het bedrijf een complete set van diensten op het gebied van onder andere back-up en recovery, disaster recovery (DR) en Hybrid Cloud. DMP maakt voor zijn archiving-, back-up- en DR-diensten gebruik van specifieke datamanagement- en back-upsoftware die goed integreert met object storage. “En met de toepassing van de NetApp AltaVault-technologie kunnen we nu ook bijna alle andere in de markt gebruikte back-upsoftware op een betaalbare manier data naar de cloud laten schrijven”, voegt Van Vliet eraan toe.

DMP ziet met het nieuwe platform mogelijkheden voor contentopslag en -distributie voor bijvoorbeeld de grafimedia- en mediaproductiebranche of Internet of Things-toepassingen. Het ongelimiteerd kunnen opslaan van grote en kleine dataobjecten en die kunnen voorzien van relevante metadata maakt dit platform daarvoor bij uitstek geschikt. Tot slot is het platform inzetbaar voor zakelijke-samenwerkingsplatformen waarmee gebruikers wereldwijd bestanden en informatie kunnen uitwisselen.

 

###

Over DMP

DataManagement Professionals B.V. (DMP) is, zoals de naam al aangeeft, een hoogwaardig kennisbedrijf op het gebied van datamanagement, met als speerpunt storageoplossingen in combinatie met back-up- en archiveringssoftware. DMP biedt storageoplossingen op basis van All-flash, hybride, hyper-converged en software-defined of als dienst. Daaromheen levert DMP diensten als support, consultancy en remote beheer om de combinatie van software en storage optimaal te laten samenwerken tot een betrouwbare storage-, back-up- en archiveringsoplossing. We Store, Protect and Manage your data. www.dm-p.com

Voor meer informatie

Progress Communications

Inger Hund / Corinna Peekel

020 363 11 52

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country