Vijf essentiële tips voor een goed WiFi-signaal in huis

Amsterdam, 23 oktober 2017 – Na een leuke zomerperiode worden de dagen nu weer korter. En waar is het tijdens deze donkere dagen gezelliger dan gewoon bij je thuis? Netflix, gameconsoles, internetten – er zijn genoeg opties om je thuis te vermaken. Maar dan heb je uiteraard wel een goed internetsignaal nodig, want zonder dat is de pret er snel vanaf. Met deze vijf tips van FRITZ! worden het alvast knusse herfst- en wintermaanden.

1. Kabels to the rescue

Het ligt misschien voor de hand, maar ethernetkabels zijn de sleutel tot snel internet. Heb je de mogelijkheid om je netwerkapparaten via een kabel aan te sluiten? Laat die kans dan zeker niet onbenut, want zo belast je je WiFi-verbinding niet. Van laptop tot een tweede WiFi-toegangspunt: de snelheid van je internet gaat erop vooruit als je ze aansluit met een kabel. Daarnaast hebben veel repeaters een vaste netwerkaansluiting en zijn deze dus uitstekend als WiFi-toegangspunt te gebruiken.

2. WiFi-repeater met cross band repeating

Soms is het niet mogelijk om je apparaten via een kabel met de router te verbinden. Dan is een WiFi-repeater met cross band repeating dé oplossing. Die verdeelt de capaciteit over twee banden, waardoor je internet altijd even snel blijft. Bij veel oudere repeaters gebeurt dit niet, en gaat de snelheid er flink op achteruit. Gelukkig is dat niet het geval bij de nieuwste FRITZ! Repeaters.

285068 avm%202 a77ed2 large 1531473686

3. Dikke plafonds? Geen probleem meer

Je router staat beneden in de garage, maar zoonlief gamet het liefst op de verbouwde zolderkamer. Het resultaat? Een slecht internetsignaal. Daar is hij ongetwijfeld niet blij mee, en wie kan hem ongelijk geven? Gelukkig bestaat er voor die gevallen een Powerline-adapter. Een Powerline-adapter verandert elk stopcontact in je woning in een handomdraai in een veilige gigabit-LAN-aansluiting zonder dat je extra kabels hoeft te leggen. Op die manier verbind je netwerkapparaten razendsnel in het thuisnetwerk.

4. Detecteer de pijnpunten

Heb je ergens in huis geen goed WiFi-signaal? Gebruik de handige FRITZ!App WLAN-app. Deze Android-applicatie helpt je om je WiFi-signaal te verbeteren. Met de app loop je door de woning en zie je precies hoe de ontvangst is. Op die manier bepaal je exact de locatie waar je het best een repeater, powerline of toegangspunt kan plaatsen. Kortom, een handig hulpje om je te helpen om de juiste plek te vinden voor je WiFi-apparatuur.

5. Upgrade je router

De basis van elk internetsignaal bij je thuis is de router. Die worden steeds krachtiger, hebben meer bereik en bieden meer doorvoersnelheid. Zo heeft AVM’s nieuwste FRITZ!Box, de 7590, bijvoorbeeld vier antennes en een maximale doorvoersnelheid van 2,5 GBit per seconde. Ter vergelijking: dit is acht keer sneller dan bij veel oudere 300 Mbit/s-routers. Dus wil je echt snel internet en goed WiFi-bereik, dan is het zaak om je router te upgraden. Heb je een nieuwe router in huis? Gooi je oude FRITZ!Box dan zeker niet weg. Deze komt altijd nog van pas als extra WiFi-toegangspunt via een netwerkkabel of als draadloze repeater.

285069 avm%201 f998df large 1531473688

Over AVM

AVM biedt veelzijdige producten voor de snelle breedbandaansluiting en het intelligente thuisnetwerk. Met de FRITZ!-familie is AVM in Duitsland en Europa een toonaangevende fabrikant van breedbandeindgebruikerapparaten voor DSL, kabel en LTE, en van Smart Home-producten voor WLAN, DECT en Powerline. De FRITZ!Box is in Duitsland het bekendste merk voor WLAN-routers. De communicatiespecialist genereerde in 2016 met 660 medewerkers een omzet van 440 miljoen euro. Het bedrijf werd in 1986 opgezet in Berlijn en zet sinds het allereerste begin in op eigen ontwikkelingen voor veilige en innovatieve producten voor breedbandaansluitingen. FRITZ! staat voor snel internet, thuisnetwerken en comfortabele telefonie. FRITZ!-producten werden al honderden keren als beste getest en de miljoenen tevreden klanten bevestigen het engagement voor hoogwaardige FRITZ!-producten en een eersteklas klantenservice. Bezoek onze website op nl.avm.de, like ons op Facebook of bekijk ons Twitter-kanaal en ons YouTube-kanaal.

Neem voor meer informatie contact op met: 

Progress Communications

Allard Rustenhoven en Kinyi Tsui

E: fritz@progresscommunications.nl

T: +31 (0)20 363 1152

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country