SPAR vertrouwt voor nieuw e-commerceplatform op managed-cloudoplossing van Proserve

Supermarktketen SPAR zet zijn jarenlange samenwerking met managed service provider Proserve voort met een nieuw, driejarig contract

Supermarktketen SPAR zet zijn jarenlange samenwerking met managed service provider Proserve voort met een nieuw, driejarig contract. SPAR wil de onlinebestelmogelijkheid op spar.nl naar een hoger niveau tillen met een nieuw e-commerceplatform. De keuze viel op de managed-cloudoplossing proCLOUD van Proserve vanwege de hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid. Daarnaast was de certificering van Proserve op het gebied van security voor SPAR een reden om voor deze partij te kiezen.

Het nieuwe e-commerceplatform is onderdeel van de nieuwe strategie die SPAR uitrolt. Behalve met SPAR Express bij tankstations langs snelwegen en SPAR City’s citystores in de centra van grote steden wil de supermarktketen ook online een nieuwe doelgroep aanspreken. In eerste instantie gaan ruim tweehonderd SPAR-winkels het onlinebestellen aanbieden. Aan het e-commerceplatform stelde SPAR hoge eisen voor wat betreft beschikbaarheid en responsiveness. De nieuwe bestelmodule moet een grote hoeveelheid bezoekers aankunnen, snel kunnen reageren, 24x7 beschikbaar zijn en vanaf elk device en met elk besturingssysteem te gebruiken zijn.

Proserve biedt met haar proCLOUD-infrastructuur een oplossing voor deze eisen en voert het systeem redundant uit in een van haar twee Tier III-datacenters. Deze datacenters – gevestigd in Amsterdam en Alblasserdam – zijn ISO 27001-gecertificeerd, wat betekent dat de beveiliging van privacygevoelige gegevens van SPAR-klanten gegarandeerd is. Van datacenter tot managed dienstverlening: alles is ISO 27001-gecertificeerd. De oplossing is eenvoudig op te schalen, bijvoorbeeld wanneer meer SPAR-winkels besluiten zich aan te sluiten bij het e-commerceplatform, of tijdelijk tijdens de drukke feestdagen. Naast hosting wordt Proserve ook verantwoordelijk voor het technische applicatiebeheer en monitoring van de omgeving.

We werken al jaren naar volle tevredenheid samen met Proserve voor de levering van de managed dedicated en virtuele servers, en de monitoring van deze omgeving. Ze hebben altijd bewezen dat ze waarmaken wat ze beloven. Dat vertrouwen maakte dat we ook voor dit nieuwe project voor Proserve kiezen. De samenwerking tussen ons verloopt wederom goed. Dat is een grote succesfactor in het binnen tijd en budget afronden van dit project.

Marcel van Gurp, operationeel IT-manager bij SPAR

Wij zijn trots dat SPAR na jaren nog steeds het volle vertrouwen heeft in onze dienstverlening. We hebben proactief meegedacht over het nieuwe platform en zijn ervan overtuigd dat we de best passende oplossing hebben gecreëerd. Zo is SPAR er zeker van dat zijn nieuwe e-commerceplatform altijd beschikbaar is en dat de gegevens van klanten optimaal beschermd zijn. We kijken uit naar de verdere samenwerking.

Pascal Schut, Sales Director bij Proserve

###

Over Proserve

Proserve is de managed & IT solutions provider van de IT-Ernity Groep. Proserve richt zich op business continuity en business transition door het ontwikkelen, implementeren en beheren van geïntegreerde business solutions: hardware, software en services. Proserve biedt infrastructure services, cloud services, managed platforms & applications en managed security. Proserve is gevestigd in Rotterdam en heeft datacenters in Amsterdam en Alblasserdam. Momenteel heeft Proserve meer dan 20.000 servers in beheer. Proserve. Continuity and Transition.

Over SPAR

SPAR Holding B.V. is gevestigd in Waalwijk en is in Nederland merkhouder van de buurtsupermarktformules SPAR en Attent. In totaal gaat het om ruim driehonderd winkels die worden gerund door zelfstandige ondernemers. SPAR Holding is aangesloten bij inkooporganisatie Superunie. Vandaag de dag heeft SPAR Nederland vijf formules die worden gerund door zelfstandig ondernemers, waarmee zij zich op verschillende doelgroepen richten. Naast de bekende buurtwinkels heeft SPAR ook de SPAR City, de recreatiewinkels (SPAR Enjoy), universiteitswinkels (SPAR University) en sinds dit jaar ook op tankstations (SPAR Express). Bij alle formules staat het dagelijks gemak voor de klant voorop en creëren zij betrokkenheid in de buurt. 

Voor meer informatie

Pascal Schut

06 21521863

  • Medium square pg icon groot

    Progress Communications NL

    Burgemeester Stramanweg 102-B
    1101 AA Amsterdam - Nederland
    +31 (0) 20 363 11 52

Over Progress Communications Nederland

Wij zijn een Benelux PR-bureau voor B2B- en B2C-bedrijven in de ICT en consumentenelektronica.

Onze PR-consultants blijven allemaal langer op kantoor voor de webcast van Windows 10 of een koerier die nog een mooie robotstofzuiger komt afleveren. We houden ervan om onze klanten te positioneren als thought leaders in hun segment en we zijn te vinden op beurzen als Infosecurity, Mobile World Congress (MWC), International Broadcasting Convention (IBC), Integrated Systems Europe (ISE), IFA enCeBIt. Als techliefhebbers genieten we van mooie wearables, slimme thermostaten en innovaties.

Bovenal worden we blij van een uitstekende score voor onze klant in de media. Wij geloven dat dit alleen te bereiken is door een goede samenwerking. Samen met onze klant vormen we een team. Samen achterhalen en bepalen we de doelgroepen. Om vervolgens de boodschappen te definiëren, deze boodschappen consistent te verwerken in de storytelling en de juiste media te selecteren. Van eigen platformen (owned media) en betaalde kanalen (paid media) tot en met free publicity (earned media) – of een combinatie daarvan.

Dit zijn klussen die wij al sinds 2002 dagelijks klaren. Hierdoor weten we elke communicatieboodschap op het juiste moment via het juiste kanaal bij de juiste mensen te krijgen. Dat doen we met enthousiaste PR-consultants vanuit onze kantoren in Amsterdam en Brussel.

berichten
×

Select country